Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Linde CZ

21. 9. 2008 14:08
Tak si to vyjasneme....

.....druha svetova mela byt zazehnana tim, ze by spojenci prestali zbrojit? Zabranil Kuvajt napadeni Saddamem tim, ze byl bezbranny? Zbavilo se Ceskoslovensko ruskych okupantu tim, ze zavrelo vojaky i se zbranema do kasaren se zakazem vychazeni?

.

Tomuhle nelogickemu clanku by mohl dat karmu jenom jeliman. A zurivi odpurci radaru, samozrejme, jsou to divni lide ;-)

0 0
možnosti
MS

Miminobijec

21. 9. 2008 14:18
Re: Tak si to vyjasneme....

Co je na tom nelogického? Když posádce tanku agresora zazpíváme písně plné lásky a porozumění, tak se hluboce se zastydí a po dlouhotrvajícím pláči s námi radostně rozorá úzké meze, široké přehrady mezi lidskými srdci;-D

0 0
možnosti
M

mard

21. 9. 2008 14:08
Proboha, duševní alternativec v akci.

Takovéhle alogičnosti nepíše ani Zaorálek a Jelínek a to už je co říct.

0 0
možnosti
MS

Miminobijec

21. 9. 2008 14:04
II.světová

Hitler byl tedy podle vašeho názoru vyprovokován k válce nadměrným zbrojením ostatních zemí...asi proto byla nemecká armáda byla na začátku války mnohem lépe vyzbrojena a připravena než spojenci:-)

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

21. 9. 2008 14:17
Re: II.světová

Naprosto nejvýstižnější odpověď. Podcenění nejen Velké Britanie ve vyzbrojení vedlo i k Mnichovu. Jiného omylu se autor článku a podobně uvažující dopuštějí, když zájem na radaru považují z české strany i ze strany USA za totožný. Oni jsou trošku jiné, pouze se protínají v průsečíku výhodnosti pro obě strany.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

21. 9. 2008 14:03
karma

pěknej článek

0 0
možnosti
FT

Franta Tydlitat

21. 9. 2008 13:57
to všichni:

proč je nutné neustále lézt někomu do zadku? Jednou lezete (zastánci radaru) do zadku SSSR, potom zase USA, komu to bude příště? Číně? Vždyť je to pořár to stejné! Ti slušní se, prosím, neurážejte, ale tak mi to celou dobu připadá. Proč nebýt sami sebou?

0 0
možnosti
MS

Miminobijec

21. 9. 2008 14:06
Re: to všichni:

Já lezl do zadku SSSR? Nevzpomínám si;-D

0 0
možnosti
FT

Franta Tydlitat

21. 9. 2008 13:55
to autor:

karma, a souhlas. Radar nemá chránit ani nás, ani Evropu, ba ani USA (to snad ze zpráv o účinnosti systému vidí alespoň trochu uvažující člověk také). radar má přinést zisky americkému zbrojnímu průmyslu (a pochopitelně, také nějaké provize těm u nás, co jej schválí) a proto jej americká administrativa (která je na penězích z tohoto průmyslu závislá) také podporuje. nebezpečím není nějaká raketa, ale teroristé opásaní bombami - a před těmi nikoho radar neochrání. BTW: ze zprávy samotné CIA vyplývá že boj proti terorismu naopak terorismus posílil, takže je tady opět ono heslo: mír uhájíme, i za cenu války!

0 0
možnosti
ZW

cassul

21. 9. 2008 13:46
Nesmysly

Tyhle Vaše povídánky by měly smysl, kdyby "druhá strana" dokázala přistoupit na solidní jednání a rozumnými kompromisy se dalo dosáhnout vzájemného respektu, dohody a tedy i míru. Pak bychom se všichni drželi za ruce a laškovali na rozkvetlé louce a byli šťastní. Jenže tak to není. Komunity, které v současnosti jsou obecně vnímány jako nepřátelské naší západní civilizaci s ní nebudou jednat, z principu, vůči bezvěrcům nejsou jejich sliby a přísliby závazné, každé naše hledání kompromisu vnímají jako naši slabost. Jejich cílem, více či méně veřejně deklarovaným, je likvidace křesťanské civilizace a nastolení jejich náboženství na celé Zemi. Při tom neváhají ochotně položit i své životy. To vychází z jejich tradice i literatury. Tomu se nedá, bohužel, čelit přednáškami o krásách míru, o společném štěstí a životě ve světě beze zbraní. Máme dvě možnosti - buď se dobrovolně vzdát a doufat v jejich velkodušnost, nebo uchopit zbraně a jasně vytyčit své hranice. Já tedy hlasuji pro to druhé.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

21. 9. 2008 15:09
Re: Nesmysly

PravdaR^R^R^

0 0
možnosti
O

o.kostal

21. 9. 2008 13:43
Snazite se o pohled do dalky, ale jste kratkozraky!

Jestli muzu prohlasit za sebe, stoupence radaru, tak ja nejsem natesenej, ze tady nejakej radar bude!!! Ja si jenom uvedomuji, ze jestli si mam vybrat, volim mensi zlo!!! Rus je pro mne ztelesnenim zla, krvezizne, mafie, terorismu, znasilnovani, muceni a vubec vseho nasili! Proto volim radar!

A jestli si myslite, ze jsem divnej, tak budiz. Ale ja nevidim moznost, jak v pripravovane valce (a bezesporu bude)  zvitezit nad USA, Cinou, nebo Ruskem zrovna a pouze s Ceskou armadou. Takze jelikoz jsem prinucen volit, volim radar pred rusakama, protoze jina alternativa neni!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

21. 9. 2008 13:39
zaměňování příčin a následků je osudné

i vživotě. Je to podobné jako domnívat se, že příčinou loupeží aut je instalace alarmů. Celá historie lidstva je jedna velká válka. V každé válce prohrává ten slabší, méně vyzbrojený, méně připravený. V historii nenajdete jediný případ, že by tomu bylo jinak. Ten kdo méně zbrojí, připravuje své zemi porážku, není totiž ani potenciálním spojencem.

0 0
možnosti
LDV

da Vinci

21. 9. 2008 13:28
B. Engels, Úloha násilí v dějinách

Franto, půjč mi tu knížku! Nemůžu jí nikde sehnat ;-D   PS: Nemáš i Kapitál od Marxe?

0 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 22,94
  • Průměrná čtenost 2092x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik