Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

21. 9. 2008 15:09
a co se týče 1.sv války

celkem jasně je patrné, že když ztratila svoji moc Osmanská říše, porvali se ostatní o to co už nedokázala udržet pod kontrolou. Začali to Rusové na Kavkaze a potom nechtěli Habsburci nechat Bosnu Srbům. Jo dokud má útočník co ztratit, neútočí. Válka začíná vždy v okamžiku, kdy si agresor myslí, že ji může snadno vyhrát. 4asto se to povede a je to rychle vyřízené. Někdy se to nepovede je z toho velký konflikt.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

21. 9. 2008 15:04
Bravo.Zrušme armádu.

Budeme zpívat ;-Da všichni agresoři se dojetím rozpláčou.Jen budeme muset ještě zajistit,aby každý obdržel jako dárek např.korán a zavedeme jeho výuku do škol.Bude se nám to docela hodit.;-D;-DRvRvRv

0 0
možnosti
H

Hanz.sen

21. 9. 2008 14:53
Frantóóóóó

Tos teda přepísk, asi přeskočím plot a urvu Ti kábl od netu, abys už meměl šanci valit takéto koko.tiny na web. Jo, a pokus se dojít na pivčo, tam Ti to vysvětlíme. Možná ani dom nedojdeš. Néé, že dostaneš na ču.ňu, ale pod stůl Tě srazí argumenty. Šak víš, že Tvoje slovní obrana je jen stranická a nicotná. Nakonec sám ve stavu podroušení přiznáváš, že jen papouškuješ svého vůdce.

Zdraví SOUSED ZA PLOTEM

0 0
možnosti
SS

stirlingx

21. 9. 2008 14:50
Proč úpadkový antický Řím?

Proč máte v popisu úpadkový antický Řím? Pokud snad víte, tak Římská říše fungovala téměř tísíc let... Ale to je vám demagogům hájícím své přesvědčení jedno. Cokoliv překroutíte a pošpiníte jen aby se to hodilo do krámu pokleslé levičáské propagandy...

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

21. 9. 2008 14:33
Jenom aby bylo jasne, jaky vyrok autor ohnul..

„Aby byl zajištěn mír, musí se obyčejně zvýšit zbrojení na zemi, ve vzduchu i na moři. Co dělat, je to tak; ale představte si, že by se stejně samozřejmě a běžně říkalo: Aby v našem úřadě bylo zajištěno pokojné soužití, vezmu si s sebou nabitý revolver. Aby byl na naší ulici zajištěn klid, nacpu si do kapes ruční granáty.

Byl by to divný svět. Je to divný svět.“

0 0
možnosti
J

jirkaknop

21. 9. 2008 14:39
Re: Jenom aby bylo jasne, jaky vyrok autor ohnul..

Tohle dělají demagogové vždy , citují jen to , co se jim hodí. K.Čapek ve Válce s Mloky , tento český šovinizmus charakterisoval docela přesně. Vždyť největším argumentem Hitlera proti Československu bylo : Stavíte si bunkry na obranu hranic? Tak to je agrese proti Německu.

0 0
možnosti
MT

tuccy

21. 9. 2008 14:28
Si vis Pacem, para Bellum

20. století prokázalo právě pravdivost tohoto výroku... Zejména pak 2. světová válka. Západní mocnosti zanedbávaly ozbrojené síly a dodržovaly závazky z odzbrojovacích dohod, omezovaly výdaje na zbrojení... Jak by si asi Hitler vyskakoval v Mnichově, kdyby Británie a Francie najely na přípray na válku ne v roce 1938, ale už v roce 1936? Jak by reagoval kdyby USA prolomily izolacionistickou politiku o dva roky dřív a kdyby o dva roky dřív začala expanze Americké armády jaká se rozběhla koncem roku 1939 a kdyby USA otevřeně podpořily Británii a Francii? A proč si Hitler nikdy netroufl zaútočit na Švýcarsko, které se na válku připravovalo zcela nepokrytě?

0 0
možnosti
MT

tuccy

21. 9. 2008 14:38
Re: Si vis Pacem, para Bellum

Víra v odzbrojení je asi stejně logická jako víra že zákaz soukromého držení střelných zbraní nějak výrazně sníží násilnou trestnou činnost...

0 0
možnosti
Y

Yarda.

21. 9. 2008 14:27
IMHO nejde o radar.

Těch tu je plná (_!_) a jeden navíc se mezi nimi ztratí. Jde o to, že tu má být vojenská základna cizího státu. Pokud by se to zorganizovalo tak, že by to byl vojenský útvar naší armády přičemž o dvaceti (nebo kolik je jich skutečně k obsluze radaru potřeba) amerických civilnívh poradcích by se nikdo nemusel dozvědět, asi by to prošlo v klidu.

0 0
možnosti
PH

1_130_202_135

21. 9. 2008 14:24
Takhle to dopadá,

když autor evidentně nepochopil Čapkův vzkaz, kterým jej zesnulý zval už konečně k sobě...

0 0
možnosti
MS

Miminobijec

21. 9. 2008 14:26
Re: Takhle to dopadá,

Čapek psal i jiné vzkazy, např. dramy Matka:-)

0 0
možnosti
J

jirkaknop

21. 9. 2008 14:21
Chci RADAR

a zvláště po tomto "názoru".  Demagogie otáčení různých proslovů v jejich čase a souvislostech je ubohost. Římští vojáci nechodili bez štítů , tanky nejezdily bez pancířů. A dnešní rakety nelétají bez radarů. A bez radaru , i v souvislosti s možností získání raket islámským terorizmem, nemáme žádnou šanci se jim bránit.

0 0
možnosti
MI

Ajetak

21. 9. 2008 14:19
ale

Po záváhání jsem karmu za celkem kvalitně podaný a podnětný názor dal, ale nesouhlasím. Na tomhle může být kus pravdy, ale pravděpodobně ve zbrojení stejně jako všude jinde platí "zlatá stření cesta". Viz opačný extrém: Jak by asi dříve či později dopadl stát, který by byl bezbraný? Stačí se kouknout do historie. Prostě si myslím, že pracovat na společné protiraketové obraně se svými spojenci není špatná věc. Stát by měl svoji obranyschopností pokud možno pokrýt všechny hrozby jinak může být jeho obrana k ničemu. Stejně tak jako může být k ničemu pevnost, která je opevněná jen ze 3 stran.

0 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 22,94
  • Průměrná čtenost 2092x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik