Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nakašista

21. 9. 2008 18:17
clen cssd ~ komunista zde bude psat neco o divnych lidech?

ze te hanba neliska ruda zrudo ;-D

0 0
možnosti
FS

František Stočes

21. 9. 2008 18:32
Re: clen cssd ~ komunista zde bude psat neco o divnych lidech?

Slyšíte jen trávu růst a ještě jste přesvědčen, že není zelená, ale rudá.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

21. 9. 2008 18:08
Vezměte si Irán

zatímco my provokujeme radarem , Irán provokuje přímo výrobou zbraní s jadernými hlavicemi. Až někoho vyprovokuje , doufám,že napíšete ve stejném duchu,že si o to koledoval...

0 0
možnosti
FS

František Stočes

21. 9. 2008 18:45
Re: Vezměte si Irán

Podobnou diskusi jsem absolvoval před pěti lety a upřímně řečeno je do přímo dejá ecouté. Zbrojní inspektoři OSN měli v Iráku přístup kamkoliv včetně Saddámova paláce a jejich závěr byl, že nemají důkaz, že by Saddám nedodržoval zbrojní omezení OSN. Sadám neměl zakázané rakety, pouze se schváleným doletem, dodržoval zbrojní sankce OSN a přesto byl přepaden a vpodstatě zavražděn.US novináři, kteří invazi podporovali pak žasli, jak se mohli nechat tak trapně napálit. Nu a jestřábí oko Strýčka Sama  nyní zálibně spočinulo na Ahmadinežádovi a jeho ropě. Takže nějaká PR kampaň se přece musí provést! Nemohou tam jen tak vpadnout a říct jenom: když už naše letadlová flotila náhodou pluje okolo, tak nás napadlo, že by se mohl přepadnout i Ahmadinežád. To by bylo přece nevkusné! Možná by bylo zajímavé si přečíst prohlášení ASD k agresi proti Iráku z 26. 3 2003. Je na

http://www.netsocan.cz/asd/asdi.html#z2

a není na něm třeba nic měnit.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

21. 9. 2008 17:50
Slušné bude rovněž

Připomenout, že Lusitania byla do vod ovládaných německými ponorkami poslána úmyslně; na návrh !sira Greye!, jak to zařídit, aby v USA vznikla vlna rozhořčení na Německo a došlo k zatažení USA do WW1;  tento šílený akt poslání lodi plné civilistů přes válečnou zónu přes důrazné varování Německa občanům USA v tisku jen dokresluje, jak málo záleží v honbě za ziskem mocným této planety na lidských životech. A tento scénář se neustále opakuje, Říšský sněm, Gliwice, Pearl Harbour,Tonkinský záliv, 11.9.2001, ZHN v Iráku, jádro v Iránu a spousta dalších "false flag" operací. Jen totálně propagandou zpracovaní jedinci to pořád nechtějí vidět.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

21. 9. 2008 18:01
Re: Slušné bude rovněž

Na druhou stranu Katyň,Stalingrad,Sudety,Chemický Ali,Gruzie,Tobruk,Mandžurie,Indočína, Maginotova linie ... a mnoho a mnoho dalšího tady bylo a zcela prověřitelně...jenom je vždy zajímavější hledat nějaké konspirace.

Jinak cestující na Lusitanii byli před plavbou varováni a sami na svoje riziko neposlechli!!!

0 0
možnosti
U

ucitelas

21. 9. 2008 17:43
Pane Stočes

zamykáte se věčer doma? Ano ,že.

Tím ale dost provokujete zloděje který by vás chtěl vykrást.Lepší je zamknout až přijde.To jistě stihnete. Váš názor je divný, stejně divný jako všech odmítačů radaru.

0 0
možnosti
MT

tuccy

21. 9. 2008 18:01
Re: Pane Stočes

Stejně tak třeba pokud by autor měl u sebe zbraň, určitě by tím vyprovokoval někoho aby ho večer v temné uličce přepadl :-)

0 0
možnosti
J

jack095

21. 9. 2008 17:35
základní omyl

Jednoznačně se mýlíte v číslech. Největší masakr nebyla 2SV.V. ale éra komunismu. Těch 63 mil co udáváte již v sobě zahrnuje dobře 40 milionů životů povražděných Stalinským  režimem. Celkem jich ruský komunizmus má na svědomí 40 až 60 milionů. V době kultruní revoluce v Číně ve jménu spravedlivé sociální společnosti bylo povražděno 60 milionů v Kambodži  asi 1,5 mil  ale dohromady počet zavražděných komunistickými režimi v celém světě v minulém století je více něž 100 milionů lidí.

0 0
možnosti
U

ucitelas

21. 9. 2008 17:44
Re: základní omyl

R^

0 0
možnosti
T

tromi

21. 9. 2008 17:15
karma

R^

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

21. 9. 2008 17:25
Re: karma

Tobe to znasilneni Capka nevadi? :-)

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

21. 9. 2008 17:08
K Čapkovi

Zneužít takhle K.Čapka je do nebes volající.  Kdyby tento jeden  z  našich i evropských  špičkových humanistů žil do dneška a viděl expanzi SSSR a opět hrozby nynějšího Ruska a Gruzii, se vzpomínkou na Berlín, berlínskou zeď,  Maďarsko 56, pak Polsko, nás 68, potom  přes svou jemnou povahu  by si to s Vámi hezky zostra vyřídil.   8-o

0 0
možnosti
MT

tuccy

21. 9. 2008 17:39
Re: K Čapkovi

On totiž Čapek nebo Masaryk byli humanisté v původním smyslu, ne dnešní "pseudo" - takže chápali že zku je možné a často i pořtebné čelit se zbraní v ruce.

0 0
možnosti
FS

František Stočes

21. 9. 2008 16:54
Íránská hrozba?

Pravděpodobnost íránského jaderného útoku na ČR je podstatně menší, než ta, že na ČR dopadne asteroid.

Pokud by se Írán pokusil vyrobit jaderné zbraně i nosiče schopné zaútočit na USA - a osobně jsem přesvědčen, že to nemá v úmyslu - pak by jej americké cruis-missiles a stíhací bombardéry z letadlových lodí vrýtily do doby kamenné. Strašení Íránem je stejná fraška, jako nedávné strašení Sadámovými ZHN, schopnými dle Blaira za dvacet minut ohrozit Evropu. V jednom francouzském listě byl tehdy kreslený vtip, kde Bush Blairovi říká - Tony, ty jsi o těch Sadámových ZHN lhal tak věrohodně, že jsem ti to málem uvěřil i já... Navíc je Ahmadinežád pobožný muslim a když tvrdí, že jaderné zbraně jsou proti Koránu, tak bych mu to jako ateista klidně věřil.

0 0
možnosti
MT

tuccy

21. 9. 2008 16:59
Re: Íránská hrozba?

Ano. A ty dálkové rakety vyvíjí mírumilovný Írán jen proto aby do nich nacpal nějakou tunu konvenční trhaviny která by při jejich přesnosti byla naprosto na nic. Nebo nějakou chemickou nebo biologickou hlavici které na tom nejsou o moc lépe a navíc celkem špatně snášejí vysoké teploty při sestupu atmosférou.:-)

0 0
možnosti
ZK

BSoft

21. 9. 2008 16:34
Chci mír, ale...

Autor vychází ze špatných premis nebo je duševně chorý. Radar jako takový je obranným prostředkem, proto s ním nemám nejmenší problém. Na mír zajištěný smlouvami věřil naposledy Vinnetou a pak právě Československo před druhou světovou válkou.

Chcete-li zajistit mír, potřebujete argumenty, které můžete použít v okamžiku, kdy někdo další přestane respektovat vaši suverenitu. A tím nemyslím jeho překecání, že takhle se slušný hošík nechová.

V případě ohrožení míru je třeba spolehnout se na vlastní obrannou sílu a nasadit donucovací prostředky, abyste přivedli horké hlavy k rozumu. Můžete použít nátlak ekonomický nebo vojenský. Vzhledem k tomu, že na země bohaté na suroviny a se silným ekonomicko-obchodním zázemím první možnost neplatí, mám jasno.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

21. 9. 2008 16:41
naprostý souhlas

Myslím, že je jen otázkou času, co Rusko převezme na základě mírových dohod správu východní části Ukrajiny, včetně Krymu. Možná se tentokrát mírová dohoda nebude podepisovat v Mnichově, ale v Praze - budeme mít přeci předsednictví.

0 0
možnosti
T

timmek

21. 9. 2008 16:24
Když vidím,

jak Irán otevřeně usiluje o jaderné zbraně, zdokonaluje své rakety a vyhrožuje našemu blízkovýchodnímu spojenci a jediné demokratické zemi v regionu Izraeli naprostým zničením. Když vidím jak Severní Korea obnovila svůj jaderný program, když vidím vzestup islámského terorismu, když vidím jak Rusko útočí na své sousedy a vyhrožuje - tak podporuji radar, podpořil bych i rakety. Tady nejde o žádné lezení do pr... američanům, ale o zajištění bezpečnosti euroatlantického prostoru, nerad bych se dočkal doby, že budeme "jako nahej v trní". Dáváte za příklad 2.sv.válku, ale ta vznikla právě díky takovým lidem jako vy. Oháněli se humanismem, spoluprácí mezi národy a Hitler se chechtal. Místo toho mu měli už v roce 1938 jasně zatrhnout tipec a to beze zbraní jaksi nejde. Vaše názory jsou velice naivní. Takhle to ve světě prostě nefunguje (viz. historie). Chceš-li mír, připravuj válku je naprosto pravdivé rčení a já s ním souhlasím. Radši američany v Brdech, než atomový hřib za mým domem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 22,94
  • Průměrná čtenost 2092x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik