Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud nějaký "deep state" u nás existuje, tak je to něco jiného, než píšete vy, a také vznikl daleko dříve. Jedná se totiž o klientelistická bratrstva různých vlivných komunistů. Načas se zdálo, že přišla o moc v listopadu 1989, ale ona přetrvala, zůstala na výhodných pozicích ve státních podnicích, na soudech, v policii, ve státních zastupitelstvích. Ti lidé se dobře znali a vzájemně sdi vypomáhali. Od počátku 90. let někteří z nich rozkrádali státní majetek, bohatli a vodili si některé politiky jako loutky. Toho součástí byl i Andrej Babiš. Nomenklaturní komunista, příslušník StB, působící v podniku zahraničního obchodu, jež namnoze sledovaly především obchodní i politické zájmy ruských okupantů. Dnes se děje pouze to, že se "deep state" pokouší svrhnout polistopadový režim, protože vycítil jeho slabost, a následně tu nastolit něco, co zná: nějakou formu normalizačního režimu, kde zase bude vládnout.

4 0
možnosti
Foto

No, některé nomenklaturní kádry se v polistopadovém deep state uchytily; ale rozhodně ne za tím účelem, aby 30 let poté zase svrhávaly politopadový režim. Vznik a persony vznikajícího politopadového deep state asi nejseriozněji popsal Miroslav Dolejší ve své Analýze 17. listopadu a změn be Východní Evropě v roce 1989

http://www.analyza.wz.cz/

0 1
možnosti

Jsme před volbami a stále se točíme v neměnném kruhu ! Před 4 lety zvolené strany "zklamaly",k tedy pryč s nimi a nové na scénu - pak to "bude lepší" ! ... I tomu rozumím, nicméně řada otázek ! A odkud , se ti noví, vlastně mají objevit ? Nevolím ČSSD, ale uznávám, že B.Sobotka je naplněním svého programu, jedním z nejlepších premiérů ČR ! Tedy půjde od válu. Nový vítr - zaseje AB ! Jaký nový vítr ? Tento člověk ovlivňuje naši politiku od r. 1989, jako lobista. Dnes, se skandálnější a ostudnější osoba na veřejné scéně nenalézá ! Proto , ve volbách zvítězí ... Přináší "to nové" ! Nu a já se logicky ptám - Kdy to tkz. Babišovo nové - bude zase staré !? Odpovídám - již se dávno stalo, klasická součást našich tak kritizovaných poměrů - Pouze úhledně zabalená v šustivém, vánočním papíru ! ... :-)

2 0
možnosti

AB mluví o establišmentu a korupční hydře. Zkorumpovaní politici, kteří akorát tahají další a další peníze z kapes daňových poplatníků mi opravdu sympatičtí nejsou a volit je nebudu. Nemyslím si však, že nás spasí zrovna ten, který si je dlouhá léta platil, a který díky svým kontaktům na ně v této době pohádkově zbohatl. Pokud tu máme korupční hydru, pak AB je rozhodně jednou j jejích hlav.

5 0
možnosti

Pane Stoces. Pisi vam pripominku. Nesnazte nam prirovnavat prezidenske volby v USA a volby zde v CR. Specialne zvoleni Donalda Trumpa. Zde je proc!!!

Trump financoval kampan si SAM a proto po zvoleni (listopad 2016) nemusel NIKOMU vracet nic v podobe lukrativnich pozic. Vybral si svuj kabinet (vladu) podle uvazeni zda bude dobre pracovat pro uskutecneni jeho programu. V dnesni dobe mel smulu v nekolika vybrani, tak nevahal a dal tem okamzite 'kopacky'. To ubehlo 10 mesicu od 20 ledna. Mohl bych takto pokracovat dal, ale vim, ze si udelate sam obrazek.

A co v CR? Strana s nejvetsim poctem mandatu v nove Snemovne se bude snazit 'koalicne' ziskat podporu na ty ctyri roky. Tato pomoc bude stat hodne pozic v statnim aparate, takze predseda vlady timto ztraci moznost rychleho rozhodovani. Take program jeho strany se 'rozmelni' s nutnymi zmenami svych 'koalicnich' partneru. Kazda zmena bude stat mnoho namahy v premlouvani. Jedine co je jiste, ze pri dohode s koalicnimi partnery, 'ovecky' techto stran ve Snemovne vse priklepnou.

Mohl bych pokracovat, ale je to unavujici. Proto nam volby v USA neprirovnavejte k volbam v CR. Snad, dali pan Buh a system v CR se zmeni v podobny jako je v USA.

0 0
možnosti
Foto

Nešlo o srovnávání amerických prezidentských volen, ale pouze o srovnání Trumpova a Babišova pojetí deep state v USA a v ČR.

0 1
možnosti

Kdo má alespoň minimum selského rozumu, musí vidět, že Babiš je lhář. Podvod s dotací na Čapí hnízdo je úplně primitivní a jasný - aby mohl čerpat dotaci určenou pro malé firmy, převedl část firmy na své děti,(předtím lhal, že nevěděl, komu to patřilo...), po vyčerpání dotace to šlo opět zpátky k Agrofertu. Co je na tom složitého? Podobné je to s prodejem dvou miliard korunových dluhopisů sám sobě, aby se vyhnul placení 15% daně za dividendy. Samostatnou kapitolou je pak "kleknutí" finanční správy na jemu nepohodlnou firmu a jeho sprostý a mafiánský způsob mluvy v odposleších. Kdokoliv jiný by musel jen za procento jeho prohřešků v politice skončit. On by měl jít do vězení, jen za podvod rozsahu Čapí hnízdo je sazba pro "obyčejného" člověka 5-12 let. Místo toho jsme masírováni teorií spiknutí proti němu a nesmyslnými konspirativními teoriemi. Budou Češi tohoto padoucha volit? Jsou ta blbí nebo nemorální, nebo blbí a nemorální zároveň?

4 3
možnosti
Foto

Jak můžete tvrdit, že Babiš spáchal podvod? Vy jste četl euronormy pro ono konkrétní přidělování dotací? Babišovi právníci na rozdíl od vás určitě a rozhodně budou schopni ten postup obhájit. Jaký je podle vás rozdíl mezi podnikatelským záměrem a podvodem?

1 0
možnosti

jdete s tim slovenskym agentem STB uz do pr...

9 0
možnosti
Foto

J70i53ř75í 21K19i86n64d38l

14. 10. 2017 20:58

Havlíček nikomu nic nedal. Na Cínovci se nachází cca. 1,4 miliónu tun litihia. Podle nařízení vlády č. 98/2016 Sb. firma, která bude těžit lithium, bude státu odvádět 10 692 Kč/tunu , což dělá pro stát částku cca. 14 miliard!!! po dobu těžby lithia bez jakéhokoliv rizika a to výnosy za další výtěžný nerost a k tomu povinné výdaje, které musí firma odvádět státu. Takže kecáte.!!! Firma nabidla státu, aby do fimy kapitálově vstoupil anebo jinak na těžbě parcipoval, aby měl přehled o těřbě lithia.RvRvRv

3 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že memorandum o tak závažné záležitosti bylo podepsáno bez projednání na vládě případně v parlamentu a 14 dní před volbami, pak zřejmě jediným motivem tu byla provize, na kterou by ČSSD po volbách už nedosáhla. Poněvadž výše té provize není známa, tak nevíme, kdo je větší ťulpas: jestli ČSSD nebo australská firma. Ale jak to vypadá, tak ťulpasem bude v každém případě ČR.

3 3
možnosti

Hezká Burešovská agitka. Lež na lež, ale pořádně plamenná :-)

Třeba s tím lithiem.

„Jsem toho názoru, že Memorandum je jedním ze správných kroků, otvírajících prostor ke spolupráci při těžbě lithiových rud, úpravě této suroviny i umístění zpracovatelských i finálních výrobních kapacit výhodných nejen pro zahraniční podnikatelské subjekty, ale i pro Českou republiku.“

Víte, kdo je autorem těchto slov? Ministr životního prostředí Brabec, dopis premiérovi, 27, září 2017. Vážně myslíte, že o tom Babiš nevěděl?

9 4
možnosti
Foto

J33i47ř33í 83K19i64n68d36l

14. 10. 2017 20:33

/Ministr průmyslu Havlíček dal Australanům lithium za dva biliony" Neskutečná ležRvRvRvRv.

5 0
možnosti

Ano, "obsazení" silových úřadů připomíná konec roku 1947.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS