Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Autor blogu zřejmě nedosáhl ve straně na ten post, který si vysnil a proto kope, plive, kálí ..... Jinak máte velmi rudé názory, patříte spíše ke komoušům anebo k panu Velebovi do SPOZ, ten se také snaží rozvrátit ještě ty zbytky této trochu normální strany, které zůstávají.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za názor. Ale na to, abych přesvědčivě dokázal jak je nekorektní, bych musel napsat další blog, jenže nevím kolik vy budete potřebovat čas na to, abyste ho pochopil. A já si svého času vážím, sorry.

0 1
možnosti

Dobrý den, řekl bych, že jste si spletl stranu, protože programově by vám vyhovovala spíše KSČM. A to včetně názoru na naše západní spojence, orientace na východní diktatury a úsilí o odstranění soukromého vlastnictví. Máte sice pravdu, že v době jejího založení toto bylo i v programu československé sociální demokracie, ale měl byste uvážit, že radikální křídlo se již v roce 1921 od ČSSD odtrhlo a založilo si KSČ. ČSSD naopak nastoupila odlišnou, umírněnější cestu, která byla bohužel přerušena komunistickou diktaturou. Přesto se její exilová organizace nějak utvářela po vzoru západoevropských sociálních demokracií, a takto byla také v 90. letech obnovena. Je zbytečné na ni najednou roubovat program KSČM.

2 1
možnosti
Foto

Pokud tou východní diktaturou myslíte Ukrajinu, pak s vámi souhlasím. Zkuste si přečíst přednášku Zygmunta Baumanna Neukončený příběh sociální demokracie

http://netsocan.cz/socan/num0515/stbauman.html#stbauman

Pak možná pochopíte, jak západní socdem zbloudily.

0 1
možnosti
ZK

Pan Stočes je typická rudohnědá postavička natažená mezi nejortodoxnější komunisty a nácky. V socdem je tak nějak omylem, nicméně pár podobných existencí tam ještě přežívá. ČSSD z nich musí mít opravdovou radost.

2 1
možnosti
Foto

Obáván se, že trpíte oční vadou způsobující zkreslené vnímání barev. To pak vede k tomu, že když dětem čtete pohádku o Karkulce, tak začnete: "V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý ji měl rád, ale maminka s babičkou ji milovaly ze všech nejvíce. Babička jí ušila modrý čepeček a podle něj jí začali říkat: Modrá Karkulka..."

Chudáci děti... Ale v ODS z vás mají radost.

0 1
možnosti
Foto

Pokud chcete měnit předsedu Partaje měl byste mít variantu za koho ji vyměnit.

Kdo z ČSSD je důvěryhodnější, nebyl součástí vedení v době vzniku dluhů (ty pokud vím jsou už z dob Paroubka z jeho volebních nákladů) a má šanci oslovit veřejnost?

Jinak u ČSSD jejich ekonomika jen odráží to co slibují občanům.

1 0
možnosti
Foto

Aktuální náhrada za Sobotku je improvizací, a měl by ho nahradit úspěšnější konkurent ve volbách, např. M. Hašek. Ale jediným kdo dosáhl lepší volební výsledek než v předešlých volbách byl Jihočech Zimola. V přímé volbě bych volil podle programu kandidáta a o to jde: aby volby byly konkurencí programů a ne papaláčů.

0 0
možnosti
TP

mno, hlavně to právo lidu. Přiznávám že mi po přečtení opravdu zatrnulo. Tohle jsem 27 let po revoluci opravdu neočekával že uvidím. Dávám mínus. Snůška bezduchých proklamací bez reálného dopadu. Snad jen reálná hrozba odlivu komunistických voličů tam kam skutečně patří.

Vůbec mi v tom neštimuje i ten příklon ke Kremlu a dikce na spravedlivý socialismus. Že by v Rusku dnešních dní byl socialismus? To docela těžko. Současný Ruský kapitalismus se spíše podobá rané fázi kapitalismu v Británii v polovině předminulého století okořeněný mafiánským samoděržavím typicky Ruského střihu.

Doufám že na Vaše návrhy nikdy nedojde. Jinak je to konec sociální demokracie. Protože to pevné jádro voličů ČSSD nechce mít s komunistickou ideologií vůbec nic společného.

3 0
možnosti
Foto

Já jsem socan, ctím tradici a nebudu přejmenovávat ani Právo lidu, ani Pilsner Urquel Jestli vy jste pivař, tak si klidně modernizujte Pilsner Urquell třeba na SüdAfrika Quel.

Báji o Rusku a socialismu jste si sepsal vy.

A až si přestanete plést ideologii sociálně demokratickou (kde se ekonomickým subjektem socialismu družstvo) s ideologií komunistickou (kde se ekonomickým subjektem socialismu státní podnik), tak vstoupíte do dnešní ČSSD a spácháte defenestraci Sobotky v Lihovém domě.

0 1
možnosti
Foto

J17a37k33u12b 45R42o67t75h

12. 4. 2016 17:22

Františku, kdybych tě nějakých 23 let neznal, tak bych se snad domníval, že ti jde o partaj jako takovou. Ale vím, že patříš (jako Foldyna) k tomu nejlevicovějšímu, co lze v socdem najít. Vy jste frakcička, které jsou i komouši někdy málo leví. Takže - v šest v práci, soustruhu. :-/

1 0
možnosti
MC

Ta vaše strana je takový soudružský odboj. Bez premiéra Sobotky by jste dopadly ještě hůře úderníci rovnosti.

3 0
možnosti
SB

Pro obrodu a věrohodnost ČSSD existuje nikoli sedm podmínek, nýbrž jenom jedna:

Vynalezení stroje času, návrat do daleké minulosti a udělání mnoha věcí zcela jinak, než ve skutečnosti byly udělány.

2 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 21,51
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik