Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38a68n 10R26á82ž

29. 11. 2014 18:12

Akademici jsou, když se pletou do politiky, užitečnými idioty vždy. Nejenom ČT dnes, ale byli jimi i schvalováním bombardování Jugoslávie, podílem na "blahoslavení Havla" , i peticemi odsuzujícími hrstku zaprodanců říkající si Chartisté.

Naši akademici vždy, když opustí svá vědecká pracoviště, slouží někomu za užitečné idioty. Je to jejich karma neb jsou placeni státem, ale obtížné se orientují v tom, kdo tím státem vlastně je.

0 0
možnosti
Foto

Mno, tak teď mi řekněte, co si má člověk myslet, když se první do politiky namotal pan rektor, jehož prohlášení vzbudilo onu reakci jiných akademiků. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Ještě k tomu zásahu na Národní. Nebyl standardní, což dokazuje řada vážně zraněných, kteří se nebránili a neměli ani čím. A někteří si, podle tehdejších lékařských zpráv, měli nést celoživotní následky.

Kromě toho se velmi mnoho lidí z akademických a vědeckotechnických kruhů angažovalo v odporu proti komunistickému režimu. Např. petice vědeckých pracovníků za propuštění Václava Havla - na jaře v r. 1989.

Rv

2 1
možnosti
Foto

Když mohl Havla ve bězení navštívit francouzský prezident Mitterand, proč by nemohli orodovat akademici. Škoda, že nepsali petice za propuštění Pavla Wonky, možná mohl žít. On byl skutečným hrdinou - a ani pes po něm neštěkne. Pokud jde o ta zranění, tak poté, co jsem jako idiot demonstroval proti ubití studenta Šmída a poté co ČT s oblibou vysílá jediný dekorativní záběr - onoho policajta v helmě, jak jednou uhodí obuškem a stáhne se - tak jsem k informacím z té doby prostě skeptický.

3 0
možnosti
Foto

Píšete cosi o IQ. Některé z podepsaných osobně znám a rovněž i jejich práci. Jsou pro tuto zem podstatně větším přínosem, než celosvětově šířené záběry opilé hlavy státu.

6 1
možnosti
Foto

Já nekritizuji jejich eventuální pracovní přínos  pro tuto zem, ale jejich mlčení k masakrům a dalším zločinům v kontextu s nynější kritikou prezidenta. Na M. Zemanovi je nesmírně zajímavé, že  byl zpočátku, jako velice populární spíkr médii deptán a přes naprostou nepřízeň mediálního mainstreamu  se dokázal stát premiérem a přivést ČSSD do vlády a pak se za naprosté nepřízně médií i ČSSD stál prezidentem. Mohl být přínosem, kdyby prosadil původní sliby o zavedení zaněstnaneckého akcionářství na což úplně "zapomněl". Ty uvozovky jsou proto, že jeho německý kolega Detlev Rohwedder usiloval - jako ¨šéf privatizačního úřadu -  podobně privatizovat NDR. Dostával výhružné dopisy a 1. dubna 1991 stál před půlnocí s manželkou u okna obýváku a zastřeli ho odstřelovač. Puška byla NATO prvenience, Německo drželo den smutku, ale pachatel nebyl dodnes dopaden...

2 0
možnosti

:-)   Napsal jste to velmi pěkně a nelze, než souhlasit s tím, že i vysoké vzdělání nezaručuje zdravý úsudek a orientaci v reálném světě. Bohužel. Myslím si, že v některých případech jsou snáze ovlivnitelní, než člověk, který žije od středu politického dění dál, a používá zatím zdravý selský rozum !   R^R^R^

4 4
možnosti
Foto

Stando, u Vás ten zdravý selský rozum nepozoruji. Spíš mi připadáte, jako by Vás kopl kůň do hlavy.

1 1
možnosti

Obrana Zemana "na úrovni"? Nepěkná slátanina Rv

6 1
možnosti

K66a86r14e79l 75V44o77v30e20s

29. 11. 2014 17:08

Co vám brání napsat lepší ?

0 0
možnosti
Foto

Tak .... Hus měl s třicetiletou válkou mnoho společného. Co na tom, že osobnost Husa dělila od oné chmurné součásti evropské historie nějakých 200 let .... o tom, kdo a jak útočil při třicetileté válce nemluvě .... konfesní rozpory byly druhořadé, vždyť v řadách katolických vojsk bojovala celá řada oddílů protestantů a naopak. Prahu před vpádem švédských vojsk bránilo obyvatelstvo Prahy bez ohledu na konfesi - lutherání, katolíci, utrakvisté ....

Zásah na Národní třídě rozhodně neodpovídal tehdy platným zákonům. Byl to jednoznačně zákrok vedený s úmyslem zastrašit a zbít (oněch cca 2 tisíce demonstrantů bylo uzavřeno mezi dvěma kordony příslušníků bezpečnosti a jediný možný odchod byl přes uličku, kde "číhali" se svými obušky příslušníci speciálních jednotek, tzv. červené barety.

To, že se někdo vymezuje proti buranskému chování prezidenta Zemana, proti jeho výrokům, ještě neznamená, že je budete srovnávat s Goebbelsem, či dokonce s Mengelem, když Mengele nebyl ani tak demagog, jako spíše zločinec a úkladný masový vrah. Prosím, který z akademiků má nakročeno k tomu, aby se stal podobný Mengelemu? Srovnání s Goebbelsem bych Vám snad i odpustil, byť v jejich výrocích žádnou demagogii nevidím.

Osobně se domnívám, že Váš blog je nejen za hranou slušnosti a zákona, ale on je dokonce i za hranou toho, co slušný oponent je schopen a ochoten na adresu druhých napsat.

Že Vám tleskají tací lidé, jako pan Vysočan, je pak dalším důkazem toho, že elaborát je blábol a škvár nejhoršího zrna.

Tahat si na pomoc pro své argumenty soukromou iniciativu muslimských fundamentalistů podporujících bojovníky džihádu, tedy frašku nazývanou Kuala Lumpur, je pak v přímém rozporu s heslem, které máte v popisu o sobě, který vyvolává domněnku, že budete přemýšlet nad tím, co je v západní kultuře jejím hrobařem - tedy problematiku neomarxistických a sociálně inženýrských projektů, demontáž tradičních západních hodnot. Místo toho sám tradiční hodnoty dehonestujete ...

9 1
možnosti
Foto

... i vymýšlením nejroztodivnějších přívlastků pro jednoho z mála držitelů původních hodnot západní civilizace, tedy katolické církvi.

Poslední odstavec Vašeho elaborátu je pak, mírně řečeno, na "přesdržku" .... ovšem páni akademici mají, na rozdíl od Vás, svou důstojnost a svou hrdost a podobným škvárem, který jste zplodil, se nejspíše ani nebudou zabývat. A ti, kteří nejsou tímto sprostým přirovnáním dotčeni, obvykle svou agresi řeší maximálním možným excesem, který je pro ně únosný - vrhem vajjíček na cíl. Vy za podobnou investici nestojíte. A fyzický útok na Vás je dosti nepravděpodobný. To se častěji setkávají odpůrci Vašich názorů s výhružkami fyzickou likvidací, či šermováním pěstmi před obličejem, jak dokládá celá řada videozáznamů z demonstrací lůzy, k níž jste se sám dobrovolně přiřadil.

6 1
možnosti

Velmi kvalitně sepsáno, jsou to ale koumáci tihle experti akademičtí, co měří pokrytecky dvojím metrem. Že se nestydí. nehledě na to, že už jen velký naiva si dělá iluze o tzv. sam. rev.

R^

5 6
možnosti

....já bych dodal...je to takovej "vejcuc" z denního tisku  do svodky pro nějakého analytika ...no a co teď.....

2 2
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,23
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik