Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ladhela

26. 9. 2010 21:04
pěkný článek

tleskám R^

0 0
možnosti

Camino

27. 9. 2010 22:19
Re: pěkný článek

Ja take R^ a krasnej kocicak:-)

0 0
možnosti

Kolumbo

26. 9. 2010 20:55
Jo, je to skoro tak -

jenom se mi nezdá ten "odklon od společného", neboť nikdy v dějinách se nevráželo do těch "společných" věcí tolik peněz. Levice je se svými  koncepty v koncích, protože společnost jako celek zbohatla. Když jde o boj a "mobilizaci" ve smyslu obětování se ve prospěch přežití nebo posílení celku, byla levice úspěšná, protože dotyčný se mohl cítit podílníkem na něčem nadčasovém - jako v náboženství. To se potom třeba "soudruh" vrhl do vln, aby jeho brigádě neuplavaly klády, což by ohrozilo plán, následně sovětskou moc s nedozírnými následky pro budoucnost Všehomíra. pro odvrácení takové katastrofy stálo za to zemřít ve vlnách, záchrana klád = posílení kolektivu nutné k vítězství. V co mutoval kolektivismus dnes? Dřív byl jedinec pro kolektiv, dnes je kolektiv pro jedince. Má se postarat o jeho blaho, i kdyby se měl kvůli tomu rozpadnout. Levice stále bojuje proti "kapitalismu", ale ten už dávno neexistuje. Tady je socialismus. Stačí vnímat Kellnera jako prvního tajemníka.

0 0
možnosti

repanak

26. 9. 2010 21:34
Naše česká společnost sice "zbohatla",

ale také díky značnému zadlužení, jednorázových efektů z prodejů majetku, z otevření hranic a možnosti narvat obchody vším možným i nemožným, sníženou reprodukcí. A nyní nastanou léta, kdy počet lidí žijících z ruky do huby bude prudce růst.

Přes všechny výhrady (rozbujelý stát) nevidím, že by v této zemi byl socialismus. Nebo za socialismus považujete neuvěřitelně rozbujelou korupci, klientelismus?

0 0
možnosti

lrklo

26. 9. 2010 20:54
Já se nebojím, naše vláda důchodce vyhubí.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,23
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik