Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iluminat

6. 9. 2010 1:45
vy jste se mel Frantisku narodit na zacatku stoleti

a dat se na politiku, Vy jste mohl radit evropskym politikum jak byt jeste mirumilovnejsi a Hitler by prestal valecne stvat. Skoda.

0 0
možnosti

František Stočes

6. 9. 2010 7:56
Re: vy jste se mel Frantisku narodit na zacatku stoleti

Agent vojenské rozvědky v NSDAP,Hitler, je vědomým produktem německého kapitalismu; viz Noc dlouhých nožů.

Zatímco Hitler po vítězství ve volbách a jmenování kancléřem okamžitě vyhlásil konec národně socialistické revoluce, uvěznil komunisty a poté i sociální demokraty, Róhm naopak vyhlásil další revoluci, která měla znárodnit velké podniky, předat zaměstnancům rozhodování i podíly na ziscích, redistribuovat majetek šlechty a zavést sociální rovnost.

V průmyslové a finanční komunitě vypukl poplach a přes Hitlerovo ujištění, že další revoluce nehrozí, začal establišment na Hitlera tlačit: prezident Hindenburg, pohrozil, že pokud si Hitler nezjedná pořádek, zavede stanné právo! Vicekancléř Franz von Papen tvrdil, že Německu hrozí kvůli moci SA druhá revoluce, a že je odhodlán abdikovat.

Hitler reagoval tak, že v Noci dlouhých nožů (v ranních hodinách 30. června 1934) dal oddíly SS vyvraždit stovky příslušníků národně socialistické elity včetně Róhma či G. Strassera.

0 0
možnosti

iluminat

5. 9. 2010 23:05
milostivej cechacku (vy , ne vsichni cesi jsou cechacci)

v pripade utoku by MOHLO, nemusi byt Cesko na rane nebo s spis u rany, a to je asi nespravedlive, v pripade utoku by meli byt podle vas na rane jen USA, nebo treba Anglie, Rusko,  nebo proste nekdo jiny, cechy si musi svet chranit na plemeno.

0 0
možnosti

František Stočes

5. 9. 2010 23:25
Re: milostivej cechacku (vy , ne vsichni cesi jsou cechacci)

Logika je taková, že čím více bude mírumilovných států, tím méně bude válečných štváčů. Čím rozsáhlejší bude území  bez jaderných a strategických zbraní, tím menší území bude eventuálně ničeno. Odvahy je třeba k neutralitě a vytváření bezjaderných pásem  Taková Costa Rica nemá vůbec armádu. Eskymáci (údajně) neměli ve slovníku slovo válka. Můj obdiv úcta patří vynikajícím pacifistům, jako byli A. Einstein, B. Russel, F. Joliot-Curie, nebo Karel Čapek či Romain Rolland, nikoli Havlům, Vondrům či Trautenberkům.

0 0
možnosti

Pavel.Hrdina

5. 9. 2010 22:43
Směšné!

0 0
možnosti

Totedyne

5. 9. 2010 22:40
...

Maminko, tatínku, bojím se Peršingů.

Synáčku nemusíš se báti,

SS 20 nás ochrání.

0 0
možnosti

František Stočes

5. 9. 2010 22:50
Re: ...

Jestli chcete, aby se to rýmovalo, tak si to recitujte  takhle: "Maminko a tatínku, já se bojím Pershinků. Nic se neboj milé dítě SS-20 ochraně Tě.".

0 0
možnosti

kevinbb

5. 9. 2010 22:18
Rozdil je,

ze kdyz tady rusaci meli svoje rakety tak se nemohlo nic delat, absolutne nic.

A v roce 89 jsme cinkali klicema nejen pro demokracii, ale take aby rusove vypadli se svymi raketami. Ale zaroven jsme se tesili, ze na nasem uzemi uz nikdy nebude zadna jina armada, mimo nasi. A to se tyka jak nejakych radaru, tak nejakych raket a zrovna tak nejakych zarizeni na rizeni dalsi valky.

A zatim stojim.

Co se tyka NATO, tak podle mne to byl unahleny nazor a ja osobne volil neutralitu, ale bohuzel tenkrat nase "moralni" vlada, vcele z nejvetsim moralistou na svete rozhodla, ze zkratka musime jit do NATO, ze neni jina moznost. Coz byly a stale jsou lzi a zaprodane kecy.

A proto, nechci aby na nasem uzemi mel kdokoliv nejake zakladny a nebo jine militantni zrizeni. Nepotrebujem to. Podivejte se na Rakousko a nebo Svycarsko. Kdyz se podivame na historii, tak se nam vzdycky nejake to spojenectvi nevyplatilo a zrovna tak to vidim i dnes. Kdyz pujde do tuheho, tak se na nas stejne kazdy vykasle!

0 0
možnosti

nesher

5. 9. 2010 22:35
Re: Rozdil je,

To by mě zajímalo jestli byste volil neutralitu i po té co by na obranu vláda vydávala ročně ne českých 1,3% HDP, ale třeba švýcarských 8%.

Navíc, neutralitu Vám musí někdo garantovat, jinak je k ničemu, viz. např. Dánsko 1940.

0 0
možnosti

Bernard Woolley

5. 9. 2010 22:02
A co s 21: základnou taktického letectva Čáslav

Když byl po modernizaci tohoto letiště den oteřených dveří,tak na mou otázku: "Jak počítá NATO s využitím tohoto letiště v případě velkého konfliktu", bylo odpovězeno, že kromě klasické funkce tranzitní letiště pro přesun taktického letectva blíže k oblasti nasazení by mělo odtud působit 12 letounů B-1B.

0 0
možnosti

František Stočes

5. 9. 2010 23:04
Re: A co s 21: základnou taktického letectva Čáslav

Děkuji za zajímavou informaci. A co by asi přistávalo a vzlétalo z dalších letišť jako v Pardubicích, Žatci a dalších včetně civilních....

0 0
možnosti

nesher

5. 9. 2010 21:50
ach bože

Pokud bude válka např. z Ruskem, tak budeme cílem centrum necentrum, to za prvé. Jsme totiž členy NATO

Za druhé, některé světové problémy se diplomaticky řešit nedají, myslím, že Mnichov o tom nás Čechy poučil více než dostatečně.

Za třetí, nebýt USA, tak je svět mnohem horší místo, jejich roli by totiž zastával někdo jiný, např. to Vaše milované, zaostalé, byzantinské Rusko. Věřte, že by to pro naši zemi bylo mnohem horší. On svět, jako každé společenství nějakého "šéfa" potřebuje.

Díky bohu, že ČSSD nevyhrála volby, jestli je tohle uvnitř této partaje většinový názor, tak se opravdu historie opakuje. Byla to totiž ČSSD, která řízená ruskými agenty v roce 48 spolupracovala s KSČ na zničení vlastní země.

0 0
možnosti

tučňák na útěku

5. 9. 2010 21:54
Re: ach bože

A zrovna USA dost poslední dobou vrčí, že jim sice všichni nadávají, ale jak se někde něco semele, tak "USA by měly pomoci"... Koneckonců do bývalé Jugošky se původně Clinton taky nechtěl míchat (docela rozumně) jakožto do Evropského problému a EU a Evropská část NATO ho musely dlouho ukecávat...

A s tím cílem je to přesné. Ruští generálové a politici nám mířením raket hrozili již dost často.

0 0
možnosti

tučňák na útěku

5. 9. 2010 21:43
Touto filozofií se řídilo např. Norsko, Dánsko, Holandsko...

Holandsko např. odmítlo spolupracovat s Francií a Belgií na projektu opevnění, právě se zdůvodněním, že by to přineslo Německý útok.

Že to ale zabralo, že? :-)

0 0
možnosti

František Stočes

5. 9. 2010 21:56
Re: Touto filozofií se řídilo např. Norsko, Dánsko, Holandsko...

Min. zahraničí VB Edward Grey o příčinách 1. světové války napsal:

"Morálka je jasná: veliké zbrojení vede nevyhnutelně k válce; zbrojí-li se na jedné straně, musí zbrojit také druhé strany; zbrojí-li jedna země, ostatní země ji uvádějí v pokušení agrese, jestliže zůstávají bez ochrany... každé opatření provedené jednou zemí je zaznamenáváno a vede k protiopatřením ostatních zemí.

Zvyšování zbrojení, které v každé zemi je určeno k tomu, aby vyvolalo pocit moci a bezpečnosti, nemá však tyto účinky. Rozvíjí vědomí moci u jiných států a pocit strachu. Strach podněcuje k podezíravosti, k nedůvěře a ke špatným představám všeho druhu, dokonce k tomu, že každá vláda si myslí, že by bylo zločinné, že by bylo zradou na vlastní zemi nepodniknout všechna protiopatření. Avšak každá vláda považuje každé opatření jakékoli jiné vlády za důkaz nepřátelských úmyslů....

Obrovské zvyšování zbrojení v Evropě, pocit nejistoty a strachu vyvolaný zbrojením - to je to, co učinilo válku nevyhnutelnou."

0 0
možnosti

tenkdomacas

5. 9. 2010 21:17
Komunista zůstane komusnistou.

0 0
možnosti

wiki5.5

5. 9. 2010 21:37
Re: Komunista zůstane komusnistou.

presne

0 0
možnosti

killy

5. 9. 2010 21:01
Před 2.WW spousta politiků taky nechtěla...

..provokovat Hitlera.

0 0
možnosti

František Stočes

5. 9. 2010 21:18
Re: Před 2.WW spousta politiků taky nechtěla...

Naopak ho ještě podporovali, viz anglický princ a další i financovali. Zjistěte si je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik