Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BingoXX

10. 5. 2009 9:40
tak nevím

píšete, že zlikvidoval odbory, ale v témže roce platí směrnice, že každá firma s více než 20 zaměstnanci musí mít Radu důvěrníků, zvolenou tajným hlasováním. Tato rada  rozhodovala o pracovních podmínkách ve firmě,řešila pracovní spory.Členové rady se měnili vždy 30.dubna. Proč by Hitler likvidoval odbory, sotva je jednou zavedl jako povinné ? A když v roce 1939 obsadil ČR, zavedl je i zde spolu s řadou dalších velkých sociálních výhod pro dělníky ?

0 0
možnosti

František Stočes

10. 5. 2009 11:00
Re: tak nevím

Hitler tato opatření nedělal z levicovosti, ale z pragmatismu. Když budete chtít horečně zbrojit (a víte, že nastane nevyhnutelně hyperinflace) a ještě vést válku s celou Evropou a bolševikem v SSSR, těžko si můžete dovolit nespokojenost dělníků, stávky, demonstrace a riziko svržení režimu. Navíc eventuální nespokojence čekala vidina buď odchodu na frontu nebo koncentráku. Odbory byly pro Hitlera rizikové v tom, že měly i silnou vertikální strukturu, popř mezinárodní kontakty.

0 0
možnosti

Dluhy se neplatí

9. 5. 2009 18:53
A co Ďuričko, který nedávno jednoho z příslušníků

Paroubkových SA v boji o Vůdcovu přízeň zastřelil a kterému ČSSD vystrojila takový pohřeb, že proti němu byly slavnosti pořádané NSDAP v Norimberku slabý odvárek?

0 0
možnosti

František Stočes

9. 5. 2009 23:03
Re: A co Ďuričko, který nedávno jednoho z příslušníků

Děkuji za zprávu. Rádio Jerevan.by Vám závidělo Vaši invenci i originalitu.

0 0
možnosti

pasacek

9. 5. 2009 18:50
pojmy - dojmy

Mezi fašismem a nacismem je skutečně rozdíl. Německý nacismus byl opravdu levicový národní socialismus (bez ohledu na to, co tvrdí komunisté a jejich pohrobci). Za fašismus lze označit italský režim Mussoliniho (ačkoli i on začínal jako komunista) a španělský režim Frankův. Oba se od režimu Hitlerova výrazně lišily. Nacismus je národně orientovaný kolektivismus (narozdíl od internacionálního kolektivismu komunistického). Ve všech případech jde ovšem o systémy nedemokratické a totalitní. Fašismus nebyl původně a ve své podstatě rasistický (ani antisemitský). Chovat sympatie ke komunismu a nacismu je čirá zhovadilost. Frankovo Španělsko a Pinochetovo Chile si rovněž nezaslouží velké sympatie, ale v obou případech šlo o záchranu země před zhoubou komunismu (a zjevně menší zlo).

0 0
možnosti

Dluhy se neplatí

9. 5. 2009 18:54
Re: pojmy - dojmy

R^R^

0 0
možnosti

Špička

9. 5. 2009 17:03
Citace z Wikipedie

Nacismus vznikl spojením koncepce fašistického státu

(zahrnující vůdcovský princip) a rasistických teorií o nadřazenosti

árijské rasy a o pokroku skrze konflikt mezi vyšší a nižší rasou,

řešený podrobením či likvidací nižší rasy. 

0 0
možnosti

Špička

9. 5. 2009 17:03
Re: Citace z Wikipedie

Nacistická ideologie dále čerpá ze socialismu (přivlastňuje si prvky kolektivismu

či sociální demagogie vyhovující nižším vrstvám), antibolševismu

(vyhovující vyšším vrstvám), nacionalismu (umožňující získat podporu konzervativních sil) a antisemitismu. Filosofická podstata nacismu obsahuje prvky výrazného iracionalismu, okultismu a esoterismu.

0 0
možnosti

tučňák v exilu

9. 5. 2009 16:55
V čem přesně

že to špičky NSDAP byly pravicové? Zdá se, že autor podlehl rozšířené propagandě hlásající, že je rasová a národnostní nenávist znak pravicovosti :-P

0 0
možnosti

František Stočes

10. 5. 2009 0:01
Re: V čem přesně

Likvidací odborů, komunistů (bolševiků) a sociálních demokratů prokázali, že jsou pravicovým subjektem. Šovinismus národní, rasový či náboženský není ani levicový ani pravicový.

0 0
možnosti

Yoachim

9. 5. 2009 16:29
Diskuze na úrovni

To je kultura diskuze, co ? Bez proti  argumentů,  ale s hulváckými výpady  proti autorovi.Pokud tímto způsobem  chcete  reprezentovat pravicové názory, prokážete pravici špatnou službu.Používáte slovník lumpenproletariátu, spodiny společnosti, kterou využila,jak pravice, tak levice pro dosažení svých cílů, aby se později od ní obě strany odvrátily.Kdo je potom ten "idiot"?

0 0
možnosti

Velká hlava - vědec a filozof

9. 5. 2009 16:46
Re: Diskuze na úrovni

zmiz, oranžovej fašisto

;-D (Y)(Y) :-©(Y)

0 0
možnosti

Jannynov

9. 5. 2009 15:08
no jo no

Takhle to dopadá když někdo nemá ujasněny ani základní pojmy jako vpravo - vlevo. Článek vskutku špatný, čtení ztrátou času. RvRv

0 0
možnosti

František Stočes

10. 5. 2009 0:33
Re: no jo no

Váš uvážlivý názor ve mně vzbuzuje optimismus a nevylučuji, že až si článek přečtete podruhé, uvedete, že je zajímavý. A až si jej přečtete potřetí, možná jej ohodnotíte jako dobrý, a až si jej přečtete popáte... Nu, tak dobrý článek určitě není a Váš čas je jistě vzácný. Tudíž děkuji za obětavý názor.

0 0
možnosti

archivnidonsimon

9. 5. 2009 14:48
jo on je socan

já myslel, že něco chce....;-D soudruhu, kdyby sis kdysi něco takovýho dovolil vůči svým rudým pobratimům, tak bych to tipnul na cca 15 let v Jáchymově.:-P p.s. - rada - dej se ty šašku do zábavního průmyslu, můžeš vystupovat s Brožovou, Míšou Davidem, Evou a Vaškem a Krampoulem - to bude panečku šou.;-D

0 0
možnosti

Kalenka

9. 5. 2009 14:44
Do Orientu se nevydáme anžto jsme na cestě do Tel Avivu

jak dokazuje uvěznění a vypovězení D.Duka a příjezd a pohoštění Librmana.

0 0
možnosti

baribal

9. 5. 2009 14:37
Lhář, lhář

O autorovi zřejmě natočili ten film - Lhář, lhář. S tou "pravicovostí" NSDAP je to jedna veliká LEŽ. NSDAP nebo DS není PRAVICOVÁ strana, ale totalitní LEVICOVÁ fašistická organizace.:-©

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS