Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paroubkovy slzy

8. 3. 2009 21:32
Když jim vlastní firmy svou firmu prodá, tak proč ne.

K čemu pro to obě strany potřebují ČSSD?

Jako překupníka?

Nebo má ČSSD opět firmu ukrást (znárodnit, jak to spolu s komunisty už jednou udělala) a zaměstnancům rozdat (po Drymlovsku ovšem jen 51% a zbytek si nechat)?

0 0
možnosti

František Stočes

9. 3. 2009 17:24
Re: Když jim vlastní firmy svou firmu prodá, tak proč ne.

Třeba pro případ, kdy zkrachuje soukromá firma, ve které stát má výrazný podíl: tak za vlády ČSSD může stát může firmu v konkursu vykoupit a pronajmout družstvu zaměstnanců této firmy - a zisk z podnikání pak zůstane v ČR a dokonce v regionu. ODS bude preferovat kupce zahraničního, takže zisky z následného podnikání odplynou za hranice.

0 0
možnosti

rezjir

8. 3. 2009 18:02
Existuje přece jasná námitka

proti zaměstnaneckým akciími i družstevním podílům, že jejich držitel v případě krachu firmy zkrachuje dvakrát, jak jako zaměstnanec, tak jako podílník.

0 0
možnosti

František Stočes

8. 3. 2009 18:31
Re: Existuje přece jasná námitka

S tímto moudrým názorem, vážený Rezjire, nelze než souhlasit. Ale stejně tak dopadne i klasický kapitalista-továrník (za předpokladu, že se jako "zaměstnanec" - ve funkci šéfa svého podniku - neflákal).

0 0
možnosti

Velká hlava - rádce a filozof

8. 3. 2009 17:56
FrantYškůůůůůůůůůůůůůůůů

ííí ááá  íí ááá ííí ííí ááá

VVV

0 0
možnosti

František Stočes

8. 3. 2009 19:36
Re: FrantYškůůůůůůůůůůůůůůůů

O tom, jak vlastně reagovat na tento hlubokomyslný názor, jsem požádal jsem o konzultaci kočku. Po dlouhém zamyšlení, po němž opět upadla do spánku, reagovala hlubokomyslnou odpovědí: Miooowww!

Překládám si to do lidské řeči asi jako "trapnejvosel", ale mohu se mýlit. Mohlo by to stejně dobře znametat i něco jako carrotdifficiency.

0 0
možnosti

Velká hlava - rádce a filozof

8. 3. 2009 17:30
Františku, ty si jen takovej moula, viď ???

Zemen tobě podobným říkal užiteční idioti.

Františku, udělej íííí ááá, ííí ááá

;-D (Y)(Y)(Y)

0 0
možnosti

kraken

8. 3. 2009 16:58
lapam po dechu

a nemam slov.

To si snad delate *****?

To nemyslite vazne?

Zradodnovani ve 48 take zacalo, ze podniky byly sebrany zlym imperialistum a dany do rukou delnicke tride. A jak to dopadlo vsichni vime.

Kdyz uz, tak opravdu ferove spoluvlastnictvi je formou zamestnaneckych akcii...

0 0
možnosti

František Stočes

8. 3. 2009 17:28
Re: lapam po dechu

Že zaměstnanecké spoluvlastnictví není úplně férové zmiňuje kapitola 2 následovně: "Zaměstnanecké (spolu)vlastnictví - realizované obvykle formou nákupu a vlastnictví veřejně obchodovatelných podnikových akcií zaměstnanci - má, bohužel, i „geneticky" daný fatální problém: jednak není zcela spravedlivé (všichni zaměstnanci nemají finanční prostředky na nákup akcií, popř. na splátky eventuální půjčky) a navíc si původní vlastník obvykle nechává majoritní podíl; drobní investoři pak jsou (mj. i managementem) nejrůznějšími postupy vyšachováni ze hry a ošizeni. Výsledkem je opět klasická akciová společnost."

Nikde není info o brání podniků zlým kapitalistům, nýbrž o poskytnutí šance družstevnictví u kapitalistů zkrachovalých!

0 0
možnosti

Mira1785

8. 3. 2009 16:36
Našíří náhodou ČSSD poplašné zprávy?

Ukažte mi jedinou krachující hypoteční nebo jinou banku v ČR, jak píšete v části 6. Toto je šíření poplašné zprávy.

A co se týká krachujících skláren? Chtělo by to asi změnu léta vyráběného sortimentu. Když se vyrábí něco, co nikdo nekupuje, tak to špatně dopadá.

0 0
možnosti

František Stočes

8. 3. 2009 17:07
Re: Našíří náhodou ČSSD poplašné zprávy?

Tu ČR jste si ke krachujícím hypotečním a dalším bankám připoji sám. Já jsem předtím zmínil globalizující se krizi, takže, vážné znepokojení části obyvatelstva s IQ nad 80 nemohu vyvolat. Pokud se ovšem náš stát nachází v ohrožení, pak by to byl průšvih, poněvadž trestné pak jerovněži vyvolání malomyslnosti obyvatel i pravdivou zprávou... Doufám, že vás nepřepadla malomyslnost. Vaše názory na změnu sortimentu vyráběného sklárnami jsou vysoce užitečné, škoda, že jste se s nimi neobrátil na majitele skláren.

0 0
možnosti

oranzové

8. 3. 2009 16:24
Já se Vám

se Vám pane Stočes divím, že jste si už podobné družstvo nezaložil. Nedávno jsem četl o jednom komunistovi co má firmu a když vydělá 100.000,-. Tak je spravedlivě rozdělí mezi mezi své zaměstnance. S ním  jsou čtyři. Něco Vám v tom brání, abyste  rozdělovat stejným dílem?

0 0
možnosti

cenzuraslova

8. 3. 2009 16:19
Jen aby jej složila KOALICE...zadej YOU TUBE-JAK ODS LŽE

a v google je zajímavý článek s názvem mrtvé duše po česku!8-oRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik