Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

František Stočes

24. 9. 2008 18:53
Názory, že 2. sv. válka by nevypukla kdyby

Spojenci více zbrojili, zpochybní tyto otázky: Proč bylo Hitlerovi dovoleno obsadit Sársko a militarizovat Porýní? Proč si Hitler beztrestně zabral Rakousko? Proč mu bylo vydáno Československo? Proč na útok proti Polsku Francie reagovala jen symbolickým obsazením Sárska a podivnou „válkou v sedě“ trvající 9 měsíců. Proč Hitler umožnil evakuaci téměř 340 000 spojeneckých vojáků obklíčených u Dunkerque? Proč Francie fakticky bez boje vydala Hitlerovi celý svůj průmyslový sever?Nabízí se vysvětlení: Francie a VB odpočátku znaly Hitlerův cíl, který ochotně a gentlemansky podporovali: útok na Moskvu a zničení bolševického režimu: K tomu Hitler potřeboval adekvátní armádu byla mu dopřána. Kdyby Francie a VB zbrojily podstatně více a po obsazení Polska radikálně zasáhly, Hitler by si to patrně nejprve vypořádal s nimi a až pak by táhnul nadchod. Válce by to nezabránilo. Jedinou možností byla kolektivní evropská bezpečnost a co nejnižší zbrojní výdaje.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

24. 9. 2008 21:57
přesně naopak

Stalin už od r. 1930 plánoval dobytí celé Evropy, válku chtěl začít v r. 1942. To samozřejmě nikdo netušil, i když závěry komunistické internacionály to výslovně deklarovaly. Ostatně dnes Ahmežidáha taky nikdo nebere příliš vážně. Kdyby Hitler nevyzbrojil Evropu a nezaútočil na CCCP zřejmě by nastolení celoevropského komunistického režimu nikdo nezabránil. Takhle zůstala svobodná alespoň část.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

22. 9. 2008 9:56
Diskuse lepší blogu

Jako obvykle je diskuse lepší blogu. No nic, nebudu sem psát svůj názor, už tady opakovaně zazněl v jiných příspěvcích. Jen mne mrzí ten Čapek a Publius Flavius. Čapka překroutit a z P.F. udělat vykladače bonmotů ... achjo, opravdu se přikláním k zavedení "klasického vzdělání" na gymnáziích. Určitě bych anvrhoval takové předměty jako Římské právo a Logika. Obojí se sice přednáší na právnických fakultách, ale je to chyba.

Ale abych se dostal k tématu - chce-li autor vědět, jak funguje mezinárodní Realpolitik, tak mu lze jen doporučit vhodnou literaturu ... např. paměti H. Kissingera (levičáka a přitom ministra zahraničí v Noxonově vládě). Mám dojem, že vyšly na http://www.bbart.cz.

P.S. Bože, dej mi sílu abych mohl změnit věci, které změnit jdou, vyrovnat se s věcmi, které změnit nejdou, a rozpoznat které jsou které. Tento volně citovaný výrok Vám, pane autore doporučuji.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

22. 9. 2008 9:57
Re: Diskuse lepší blogu

P.P.S. Před pár dny jsem se ptal jednoho býv. soudce ÚS na činnost vlády ohledně radaru ... podle něj je to v pořádku, nejde o trestnou věc. Vy, pane autore asi víte více, nezvažujete kandidaturu do ÚS po vzoru JUDr. Rychetského ... vystoupit z pol. strany 3 dny před jmenováním a nechat se najmenovat do ÚS, kde budete posuzovat zákony, které jste pomáhal schvalovat (což je krásný příklad střetů zájmů - moci zákonodárné a moci soudní).

0 0
možnosti

Forrrest

22. 9. 2008 9:06
Autore, jsi divny clovek!

1) Rusko nas absolutne nezajima - to se do valky proti nam (tedy - USA, NATO, EU) nikdy nepusti. Info o tom, ze se vyzbrojuje, je smesne - uz predtim bylo vyzbrojene az po zuby.

2) Co se tyka jistych islamistickych zemi... ty nas radar nezajima. Jejich motivaci ke zbrojeni je dzihad - nabozensky fanatismus.

No nic, co cekat od komouse, ze?Rv

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

22. 9. 2008 8:11
nu ...

je sice pekne zbavit se vsech zbrani a rict si, ze odted budeme zit se vsemi v miru a pokoji ... jenomze kdo to vysvetli tem, kteri maji pod pojmem "mir a pokoj" ponekud odlisnejsi predstavy, nez je ve stredni evrope obvykle ?  napriklad "tisiciletou risi", "cccp na vecne casy" a podobne experimenty ? oni to hitler, stalin, mao a podobni zrejme take mysleli take "v zajmu celosvetoveho miru" ...

0 0
možnosti

WIFI

22. 9. 2008 7:28
pozn.

2. sv. válku bych nezmiňoval, tak vypukla proto, že určité státy si vykládají uzavřené dohody o spolupráci po svém. Válka prostě vznikla díky jednostranné orientaci a víře v pomoc od jedné skupiny států. Stejně tak jako dnes ČSSD bezmezně věří v EU, věřili tehdejší politici ve Franicii, Velkou Británii atd. Což byla chyba, jako děláte vy dnes. Řešenín je navázání užších vztahů na více stran - tzn. vedle EU rovněž na USA

0 0
možnosti

Majklova_proxy

22. 9. 2008 1:05
Podotek

K tomu prezbrojovani: myslite, ze by si Hitler troufnul na celou Evropu, kdyby melo tehdejsi Ceskoslovensko a Polsko armadu na urovni nebo alespon spojence na valku pripravene (coz Anglie and Francie na konci 30. let rozhodne nebyly)?

-

K Vasemu primeru o revolveru v urade a granatu zajistujicim poradek v ulicich: tak to ale funguje. Rika se tomu policie, OMON, Narodni garda, SA, jak chcete. V te ulici proste funguje nekdo, kdo ma vic zbrani, nez ostatni.

0 0
možnosti

wiki5.5

21. 9. 2008 22:50
ano

"...milovalo se a nikdo netušil, že za 5 let bude v téměř každé vesnici pomník se jmény jejich padlých bližních; a co vesnice, to několik válečných invalidů. Podobně tomu bylo i v květnu 1939."

A vzdycky za tim byl nejaky idiot jako Ahmadinejad, kterej by si to rozmyslel, kdyby vedel, ze sance na porazeni je vetsi nez sance na vyhru 

0 0
možnosti

meyla

21. 9. 2008 21:27
snezna ruda slepota - dukaz vasi identity

Fascinuje mne, jak je vam vsechno jasne a jeste k tomu mi to podbarvite vyrokem, co mi vzkazuje Karel Capek. Jsem podle vas a podle nej divny clovek. Diky. Ale pojdme k faktum. Nase slavna Evropa se stala tvurcem nesmyslneho vrazdeni za prvni valky a jen americky expedicni sbor ji z toho silenstvi vytahl. To nestacilo. Museli prijit zase. Valka druha byla nakladnejsi a co do vyctu obeti nekolikanasobnejsi. Pres sve krvave silenstvi vsak neprekonala obludne vize dvou sovetskych magoru, kteri verili, ze komunismus je prava cesta. Pak se bolsoun dostal i k nam, i kdyz pote odtahl na smetiste dejin, take diky jedne nejmenovane zaoceanske mocnosti. Pak prijde pan s kockou (to mate s lidrem socialistu asi spolecne) a vzkazuje mi spolu s Karlem Capkem, ze jsem divny, protoze podporuji americky radar. Jen mi tak beha hlavou, co vsechno musi vam socialistum (tedy v podstate komunistum) byt strceno pod nos jako dukaz, abyste porad nemleli o tom, ze Marx mel vlastne pravdu…

0 0
možnosti

František Stočes

21. 9. 2008 21:49
Re: snezna ruda slepota - dukaz vasi identity

Možná také slyšíte trávu růst, a je rudá...

Pokud jde o osvobození v 1. světové válce, pak by si Evropa nějak poradila i bez toho. Ale zapomněl jste v té ódě o osvobozování pokračovat: mezi tím se  americky expedicni sbor ještě neúspěšně pokusil osvobodit Vietnam - asi milion mrtvých a posledním osvobozovacím pokusem byl Irák - důsledky útoku a okupace se opět blíží milionu mrtvých. Teď se ještě rýsuje pokus o osvobození Íránu a potom Ruska od Rusů a Číny od Číňanů.

0 0
možnosti

Kolumbo

21. 9. 2008 19:35
Aha, takže

když nebudeme stavět radar, tak Rusko nezvýší svůj vojenský rozpočet o 30%, že. Sešrotuje nové rakety Bulava a Topol, přestane sabotovat sankce proti Íránu a KLDR. Pokud ne, pak je odmítnutí radaru pitomostí. Rusové jsou horší než Třetí Říše. jsou stejně nacionalističtí, trpí spasitelským komplexem ale na rozdíl od kultivovaných Němců to jsou burani, které styl života a la lupičská banda těší!

0 0
možnosti

antizelenka

21. 9. 2008 20:04
Re: Aha, takže

R^[>-]

0 0
možnosti

Martin Jirousek

21. 9. 2008 18:39
Pro

nicky: nakašista, jirkanop, tuccy, učitelas, Linde CZ + další příznivce radaru - přečtěte si laskavě, co napsal dr. Ron Paul - jeho myšlenky asi těžko, je to čistý pravicový konzervativec.  Můžete mu napsat dopis a nazvat jej komunistou nebo rudou špínou, že si dovolil kritizovat systém hegemonie dolaru (radar nic jiného "chránit" nemá). :-P

http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1275&pjmeno=&kredit=&p1=

0 0
možnosti

Martin Jirousek

21. 9. 2008 18:43
Re: Pro

správně má být "jeho myšlenky asi těžko pochopíte".

0 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik