Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZ

mobidik

8. 5. 2008 15:27
Krátce před koncem války, kdy bylo jasné

že je konec, šlo jen o to udělat co největší škody, aby po válce bylo co obnovovat a byl kšeft. Že někdo při tom umřel, no to se stává! Bylo to zbytečné a nemorální. To je můj názor! Šlo o zisk, peníze, příprava na obnovu po válce! O lidi a svobodu nešlo, to jsou jen slova...

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

8. 5. 2008 15:35
Re: Krátce před koncem války, kdy bylo jasné

Spravne. Vyhladoveli bezdomovci jsou ti nejlukrativnejsi klienti. A USA jeste terorizovaly zapadni evropu Marshallovym planem. To my v CSR jsme to moudre odmitli a  spojili se se SSSR.  Po ctyriceti letech k nam jezdili ze zapadu zavidet, co jsme si to doma vybudovali (do te doby nesmeli, meli zadratovane a zaminovane hranice). ;-D

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

8. 5. 2008 15:23
Jen poznámka

zbytečně fandíte ruským čeledínům, mají to vše koupené, radar stát nebude, protože paroubkovci s bolševiky se tam přivážou řetězy a budou po stavařích střílet z kalašnikovovů. Toto je přece ruská kolonie, která nesmí Amíkům ustoupi t ani o jednu verstu. ČSR neprodal nikdo z jmenovaných, kdyby neměl Beneš plná gaťata, mohl vydat rozkaz nevzdávat se a váš velký guru Stalin by pomohl, jak jste nás 45 roků ve dne noci učili!!! Neomlouvejte zbabělost Eduarda Benešoviče, tuto vlastnost totiž  projevil i v r.1948, kdy prodal republiku Vašim soudruhům. Na oko Benešovy sochy zmizely, ale v duchu se vám velmi zamlouval. Jediný, kdo byl ve vládě statečný --byl Jan Masaryk a toho jste zavraždili!!!

0 0
možnosti
JO

Okos

8. 5. 2008 15:23
Vy máte ale v hlavě guláš.

Asi nemáte ani pátou třídu, neboť i páťák pochopí že vybombardovat Kruppovy závody v Plzni, kde se vyráběla děla pro Němce je strategická nutnost. Rovněž bombardování pivovaru, které ztíží zásobování fronty je snadno pochopitelné. Zkrátka jste omezený pán a plácáte nesmysly. Vy máte radost z toho že Stalin zbytečně zabíjel své vojáky. To nepochopím, kde se ve vás takové svinstvo bere. Místo toho aby jste ocenil efektivní postup spojeneckých armád, tak oslavujete hory mrtvých Rusů. Je to hnus.

0 0
možnosti
OA

montyy

8. 5. 2008 15:19
děs běs

Nutno podotknout, že ŠKODA Plzeň byla na jaře 1945 jediným podnikem velkým a relativně dobře fungujícím podnikem, který dodával zbraně Německu.

Nemůžu si pomoci ale na tento článek sedí přirovnání PO BITVĚ KAŽDÝ GENERÁLEM jako pr..l na hrnec.

Skoro mám pocit, že by byl autor článku neraději, kdyby Stalin došel až do Paříže, jak sám naznačuje.... ach jo

0 0
možnosti
JV

klv

8. 5. 2008 15:16
važený pane když se pouštíte

do historie tak si sundejte své antiami klapky, nebudete pak vypadat tak hloupě, dle vašeho článku jsou vlastně američané ti největší zločinci II světové války, co kdyby, vy politický a historický ignorante, zůstali doma, a válčili jen z Japonci, kdopak by se vylodil, Britové, na to jaksi neměli sil, takže vážený antiami hlupáku bez americké pomoci by jste mluvil ( ale spíše by jste nebyl) německy, v lepším případě rusky,

jste historii nepolíbený panic ;-D

0 0
možnosti
K

Killingworth

8. 5. 2008 15:10
"Jakysi deda"??!!

Tenhle ten ponizujici vyraz v uvodu clanku jasne naznacuje uroven autora a take kam autor teto protiamericke propagandy smeruje a komu slouzi.

Maly cechacek ze zeme, ktera si svych legionaru a toho co dokazali nevazi, se tvari, ze rozumi vedeni svetove valky na nekolika kontinentech, jak ji vedly USA!!!RvRvRv(Y)(Y)(Y)

0 0
možnosti
S

skydream

8. 5. 2008 15:07
clen spatne strany

prehlaste se do kscm a uz tam vymiraji tak potrebuji mladou krev se staryma propagandistickyma zvastama... eat this sh..it

0 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 22,86
  • Průměrná čtenost 2092x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik