Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

baggerfuhrer

8. 5. 2008 21:56
Churchill Fulton 1946 cast projevu v cestine

http://studena.valka.cz/fulton_1946.htm  Predevsim posledni odstavec  popira Vase tvrzeni o "vyhlaseni studene valky" Churchillem.

0 0
možnosti
P

Ptolemaios

8. 5. 2008 21:49
Válečný zločin to nebyl, ale.......

bylo zřejmé, že se už začaly projevovat rozdíly v pojetí ukončení války - poražení Hitlerova Německa .V Jaltě se rozhodlo že Československo bude patřit do sovětské zóny.Proto bylo potřeba ochromit průmysl - nejen válečný.Pamatuji se jako chlapec, jak můj otec ,který byl zaměstnán v tov. Aero pozoroval ze Žižkova / v neděli/ hořící haly a měl slzy v očích.Poprvé! Tam tedy mrtví dělníci nebyli.Ale škody byly veliké, ale byly součástí budoucích vztahů Západ -Východ.Jak jsem si dlouho Churchila vážil,po přečtení informace,že požadoval na USA,aby zničily SSSR nově vyvinutými a "ůspěšně použitými" A-bombami ,jsem svůj názor poopravil.je-li to pravda, pak to byl válečný zločinec č.2 po Hitlerovi.

0 0
možnosti
PS

xlb2

8. 5. 2008 22:21
Re: Válečný zločin to nebyl, ale.......

vam asi ponekud sploucha na majak... nejvetsim reznikem vsech dob totiz neni ani Hitler, sice se hodne snazil, ale Stalin ho stejne trumfnul... otazkou totiz zustava, jestli vubec soveti nekoho osvobodili, kdyz rovnou uzemi opustene nemeckou armadou obsadili a okupovali dalsich 40 let...

0 0
možnosti
FS

František Stočes

8. 5. 2008 21:36
Děkuji za všechny faktické připomínky,

ať již kritické či podpůrné. V tom je právě kouzlo blogu, že někteří diskutéři ostatním, zejména mladším čtenářúm podají další cenné informace.   Příznivé hodnocení samozřejmě potěší. Pro některé kritiky: já si fakt do nynějška myslel, že Hitler ve Škodovce zákeřně vyráběl dětské kočárky... Pro některé "analytiky": v KSČ jsem nikdy nebyl, a  mám zkušenost, že některé zásadové pravičáky jsem z partaje vysvobodil svou účastí na všech listopadových demonstracích na Václaváku i Letenské pláni, zatímco oni seděli v práci a třásli se o koryta. Jejich i ostatní příspěvky, které pouze připravují ostatní o čas by písecký rytmistr König asi analyzoval  slovy: "...rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a... vanilková! ...zde vidíte příklad, jak nemá vypadat čtenář MF DNES! Takhle si počínat je takový přečin, že o tom musí rozhodovat admin!" PS. Právě jsem se vrátil z hradu (Vyšehradu) po kondičním joggingu, takže přiznávám jedno pivo. S úctou frs

0 0
možnosti
J

jarik88

8. 5. 2008 21:12
Důvody proč

1) Škodovka byla významným zbrojařským závodem, útok na ní byl vynikající logistický tah

2) Jaký je rozdíl mezi 1000 a 1000000 mrtvých, každý z nich si zasloužil žít

3) Kdyby se nechal Stalin dále postupovat, tak se můžete spolehnout, že by neskončil jen u osvobozování Francie, ale po chvilce by začal "osvobozovat" i Anglii s Amerikou

4) Tady asi někdo zapomněl na dohody Stalina s Německem. Například pakt o neútočení a rozdělování Polska

5) Nějak mi ušla souvislost s kritikou Amerických náletů a stavbě radaru na našem území. Pokud se nepletu, tak tyto události od sebe dělí něco málo kolem 6Olet.

0 0
možnosti
PS

xlb2

8. 5. 2008 22:23
Re: Důvody proč

ono se v lihovem dome trochu slavilo osvobozeni-anexe rudou armadou. a tohle tam pak ostrym mokem zastrene mozky vyplodily...

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

8. 5. 2008 21:02
Denik Pravda 12.5.2003

USA ve válečných letech dodaly Sovětskému svazu 2,3 miliony tun oceli.

Toto množství by dostačilo k výrobě 70 000 tanků T-34. Objem dodávek

aluminia byl 229 000 tun, což dostačovalo pro pokrytí potřeb sovětského

leteckého a tankového průmyslu pro dva roky, 3,8 milionů tun konzervovaného vepřového masa atd. Sovětská armáda dostala rovněž 423 000 telefonů a desetitisíce

bezdrátových stanic.

0 0
možnosti
YY

Yeback

9. 5. 2008 0:13
Re: Denik Pravda 12.5.2003

Dostala? Dyk to všechno zaplatila zlatými cihlami...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

8. 5. 2008 19:58
Trošku pitomé ne?

Všechny spojenecké nálety (kromě omylů v navigaci), které Američané provedli na území protektorátu, byly výhradně na průmyslové cíle (bohužel bomby nepadají pouze tam, kam bombometčík chce). Pan Stočes si očividně plete noční plošné bombardování RAF a relativně přesné denní bombardování 8. USAF. Jinak je ještě známo, že spojenecká území bylo zakázáno plošně bombardovat. Stačí se podívat na Drážďany a Liberec.

Více třeba Luděk Matějíček - Chebská křídla.

A ty kecy o prodávání si nechte, drahý socdemáku. Stačí se podívat na mapu a vzít si na to pravítko. Angloamerikáni by celou ČSR osvobodili leda v případě, že by se tato nacházela někde na úropvni Švýcarska, tj západně od Německa. Vaše fantazie předbíhá realitu.

Termín ukončení války: po bitvě je každý socan "jenerálem"?

Mimochodem, zničený průmysl v protektorátu nebyl "náš", milý soudruhu, byl německý - německých firem. Nechte si ty lži pro vnoučata.

0 0
možnosti
P

Ptolemaios

8. 5. 2008 23:00
Re: Trošku pitomé ne?

bohužel továrny nebyly německé ani za války, musely ale zrovna tak jako třeba ve Francii pracovat pro Němce a Reich. Pak zkuste se svou ideologií vysvětlit proč k bombardování u nás došlo v posledních dnech války..

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

8. 5. 2008 19:12
Nejak jsem nepochopil...

...co chce autor rict poznamkou "Při osvobozování Československa padlo asi 500 amerických vojáků ... Ještě štěstí, že nás takto "produktivně" neosvobozoval Stalin, který ztratil v Československu asi 135 000 mužů,

"

- to jako ze je dobre, ze rusove meli nadmerne ztraty, nebo co? Mozna nemam to spravne levicove mysleni, ale me prijde skoda, ze Stalin neosvobodil CR s pomernym mnoztsvim ztrat.

Ten clanek je vubec nakej divnej..

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

8. 5. 2008 20:00
Re: Nejak jsem nepochopil...

autor má sice průkazku ČSSD, ale myšlením a vzděláním je to komunista. Rv

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

8. 5. 2008 19:04
Proc se ve clanku pise..

..o bombardovani Plzne a Skodovky a nikde tam neni ani nejmensi zminka, ze i patak prece vi, ze Skodovka byla v te dobe nejvetsi fungujici nemeckou zbrojovkou?

Bez teto zdanlive drobnosti, vyzniva clanek tak trosku... ne, hodne.. tendencne ;-)

Nechce autor tuto malickost do clanku doplnit? ;-)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

8. 5. 2008 20:01
Re: Proc se ve clanku pise..

autor má kromě komunistického myšlení ("náš" válečný průmysl) i díry ve vzdělání. ;-)

0 0
možnosti
WP

Wes Parmalee

8. 5. 2008 18:22
Něco na tom bude...

Karma R^!

0 0
možnosti
V

Vikina

8. 5. 2008 18:04
dobrý

Není na škodu se na věci podívat také z jiného úhlu, než oficiálního. Fakt je ten, že vybombardování Škodovky koncem dubna 45 se nedá vysvětlit jinak než jako supersviňárnou ze strany Amíků (samozřejmě že ne těch obyčejných vojáků). Přes pohoršené výpotky dole "diskutujících" lze takové články jen vítat, aspoň si lidé uvědomí, že by se na oficiální, nyní právě platné dějiny měli dívat s jistou podezřívavostí, protože ono to nakonec všechno bylo tak nějak jinak. Ostatně, jen si porovnejte, čím nás krmí ta  tzv. svobodně píšící novinářská svoloč o Jugoslávii (zde hlavně krvelačných Srbech), ačkoliv pravda je úplně jinde. On holt poměrně silný stát, odmítající se nechat vykrást nadnárodními (americkými) monopoly, musel vadit, takže musel být rozbit, dokonce "humánně" vybombardován a nakonec dokonce nedílná součást Srbska převedena pod nadvládu muslimských teroristů (to těm tak protiislámským Amíkům nevadí?)

0 0
možnosti
JV

klv

8. 5. 2008 18:21
Re: dobrý

opravdu není na škodu se podívat na věc z jiného úhlu, ovšem je také třeba si uvědomit reálnou situaci, v době kdy byla Škodovka napadena byla válka, továrna vyráběla zbraně, bylo jasné že Němci prohrají ovšem ještě nikdo nevěděl kdy, že to víme my dnes neznamená že to vědělo velitelství vzdušných sil, každá zbraň vyrobena ve Škodovce zabíjela, v Čechách bylo nejsilnější uskupení německých vojsk, atd atd, co se na to podívat pohledem vojáka který válčí a neví že za pár dní bude konec

a spojovat to se Srbskem je jen nesmysl

0 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 22,86
  • Průměrná čtenost 2092x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik