Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

24. 2. 2009 18:12
Proc jsou emancipovani muzi?

neni nekde chybka?

Proc je muzska emancipace normalni a prirozena?

A ne zenska? 8-o

0 0
možnosti
V

Vikina

25. 3. 2008 22:08
Jak to dostat mezi lidi?

Název je trochu zavádějící, nikdy bych pod ním nečekal zrovna tento rozbor. Možná proto si článek moc lidí nepřečetlo, byť by si zasloužil velkou pozornost. Co se týče možné změny v nastíněném vývoji, jsem skeptik. Už také proto, že problémy jsou hlubší a v dávnější minulosti. Útok na křesťanství a s ním spojenými hodnotami přece začal už před Francouzskou revolucí a vítězství světa peněz nad světem práce se konalo po občanské válce v USA. Bohužel zde není místo na větší rozbor, ať si to každý probere sám.

0 0
možnosti

Pražák Roman

24. 2. 2008 23:30
Volič Národní strany

Absolutní souhlas!Mluvíte mi z duše!!

Karma!!!R^[>-]

0 0
možnosti

František Stočes

24. 2. 2008 19:02
Re: Ptám se (2)

5. Pro politika:  adekvátní znalosti historie, filosofie, politologie, 

ekonomie, sociologie, diplomacie, dvou světových jazyků.Pro podnikatele: absolutorim VŠE. Smyslem vzdělání není pouze předání

informací, ale současně vštípení profesionální etiky a úcty k pravdě. Lidstvo jistě podniká po tisíciletí, ale kolik takových podnikatelů se nacházelo na nesprávné straně mříží. Problém je, že  Problém je, že pokračováním ekonomiky jinými prostředky je politika a (Clausewicz) pokračováním politiky jinými prostředky je válka.

6. Důkazy vědců jsou nesporné, děti vyrůstající v neúplné rodině mají až 80% pravděpodobnost asocialního chování.

7. Souhlas. Rozvrácená (byť formálně úplná rodina) má pro děti podobný efekt, minimálně je neurotizuje. (Děkuji za zajímavou reakci. FRS) 

0 0
možnosti

František Stočes

24. 2. 2008 18:52
Re: Ptám se (1)

1. Na téma Octavianus neumím odpovědět, neznám tak dobře historii. Ale asi za 300 poté byl určitě idolem Římanů bezdětný starý mládenec. Manželství je institut výhradně kvůli ochraně dětí (finančnímu zajištění atp.).

2. Souhlas, ale zajímavější je ona souvislost s růstem kriminality a suicidiality mládeže.

3. Jennifer Roback Morse uvádí, že děti z prostředí s pouze jedním rodičem

mají o 50-80% vyšší pravděpodobnost antisociálního chování. Zda existuje statistika kriminality právníků nevím, ale její vývoj bude nejspíše  podobný ostatní populaci (i když by neměl).

4. Částečný souhlas, ale např. v USA byste tvrdě narazil.

0 0
možnosti

Stará kára

24. 2. 2008 17:45
Ptám se ...

6. "...nárůst počtu ..........defektní mládeže v populaci, způsobený rozvodovostí...". Z čeho plyne, že je to způsobeno rozvodovostí? Není to přebytkem volného času?  Jaký je poměr "defektních" z manželství rozvedených a nerozvedených a poměr těchže v celé populaci? Stejně nesmyslně se kdysi tvrdilo, že "defektní chování" mají především mladí ze sociálně slabších rodin - a ejhle: oni jsou zhruba stejně zapojeni i mazánkové z rodin "spořádaných".

7. Nestane se dítě snáze rváčem, když vidí jak táta denně bije mámu, než když je v neúplné ale láskyplné rodině?  Nemluvě o případu, kdy je dítě denně bezdůvodně bito či mučeno.

To stačí. Článek je hezky napsán, argumentačně však nevybaven.

0 0
možnosti

Stará kára

24. 2. 2008 17:36
Ptám se ...

1. Octavián musel uzákonit maželství jako povinnost? Ale nemusel. Jen neměl rád změny. Mnozí by ho jistě uzákonili rádi i dnes. Neptajice se, k čemu povinné manželství bude (a bylo).

2. Jestli v Austrálii klesl počet dětí, žijících v úplných manželstvích o 24 %, tedy skoro o čtvrtinu - nevypovídá to nejvíc něco o institutu manželství?

3. Úpadek morálky je důsledkem (???!) neúplných manželství? Z čeho tak lze usuzovat?   Jsou známy údaje o morálce právníků před 40, 80, 150 lety? Pokud není srovnání, o čem vypovídají čísla z roku 2003?

4. Nesvědčí velký počet právníků mezi majiteli modrých knížek jen o jejich schopnosti komunikovat? Kdo v těch dobách nechtěl (kriminálník jeden - podle vás) získat modrou. No - pár blbů se našlo.

5. Jaké odborné vzdělání požadujete pro politika?  A jaké pro podnikatele (je zajímavé, že lidstvo podniká tisíciletí a speciální vzdělání nebylo třeba).  Vzděláním si vštípím etické chování? Cha.

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,40
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik