Vedení ČSSD - klub solidárních zbabělců

13. 10. 2013 21:37:07
Poslanec a hejtman ČSSD D. Rath a zítra si odkroutí potupný 17. měsíc vazby. Během oněch 520 dnů již podal osm žádostí o propuštění z vazby, kterým odvolací soudy nevyhověly a zpočátku argumentovaly, že by mohl uprchnout, ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti. Tyto důvody ztrácely relevanci, až nakonec zůstal jediný: možnost vysokého trestu.

Poslanec Rath nesměl dokonce vykonávat ani své poslanecké povinnosti a opozici tak v poslanecké sněmovně chyběl 1 hlas. Vedení ČSSD .se k této právní i společenské anomálii chovalo a chová netečně; a porovná-li se tlak pravice v kauze Nagyová, kdy zatčení strávili ve vazbě jen nezbytných pár dnů, pak je zřejmé, že úroveň právního a společenského vědomí i solidarity ve vedení ČSSD jsou téměř nulové.

Tento aspekt vůbec nesouvisí s otázkou viny a neviny či ovlivňováním soudu. Jde o anomální chování české justice poškozující navíc zájmy ČSSD. Argumenty obhájců, poukazujících na nesmyslnost vazby i na indície signalizující zmanipulování procesu, jsou skutečně závažné: Obhájce obviněného poslance, advokát Roman Jelínek, uvádí, že k uvalení vazby na Ratha došlo na základě zmanipulovaného přepisu odposlechu pořízeného těsně před jeho zadržením a na základě účelově vytvořeného protokolu o jeho zadržení. Obhájce v této souvislosti podal trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Výsledek? „Toto trestní oznámení po čtyři měsíce putovalo od Nejvyššího státního zastupitelství, přes krajské, městské až k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze. Rozhodnutí? Ve věci prý nedošlo ke spáchání trestného činu.

Všimněte si: nikoliv, že nedošlo ke zmanipulování přepisu odposlechu, pouze se podle státního zastupitelství nejedná o trestný čin. Překvapující? Nikoliv. Na těchto procesních faulech je postaveno celé trestní řízení a samozřejmě i průběh vazby,“ sděluje advokát a připomíná, že obajoba proti postupu orgánů činných v trestním řízení v kauze Davida Ratha podala více než 60 stížností a několik desítek námitek proti způsobu vedení výslechů a opatřování důkazů. Všechny byly státním zastupitelstvím. zamítnuty.

14 dnů před volbami policie přihodila další obvinění, a Rath toto načasování považuje za snahu počkodit ČSSD i levici. Vedení ČSSD omámeno aktuálními preferencemi s kriminálníkem Rathem nesouhlasí; prý už rodné straně napáchal tolik škod, že to žádný Neokubice nepřekoná! V tom se vedení ČSSD nejspíše shoduje i s nekriminálníkem Alexandrem "Promopro" Vondrou.

Nakonec se vazbou týraného Ratha zastal oblíbený pravicový politik, od něhož by to nikdo nečekal. Toto významné „zvíře“ jehož trestní rejstřík je sněhobíle čistý i přesto, že se samo přiznalo, že korumpovalo restitučního úředníka, prohlásilo: „Je velmi na pováženou, že víc než rok je pan poslanec Rath držen ve vazbě. V civilizovaných evropských státech se musí vznést obžaloba do jisté doby, anebo se musí zrušit vazba. Je nepřípustný přístup: my něco na něho najdeme, když ho budeme dostatečně dusit. Vazba nesmí být tak dlouho, jako je u nás. I když je to stokrát Rath.“

„Solidární“ elitě ČSSD, jejíž „opoziční“ politika se mj. „zasloužila“ i o onen sněhobílý trestní rejstřík, tak kníže Schwarzenberg ušil a navlékl odpudivý... z ostudy kabát!

„Solidární“ elita ČSSD by si na tyto nevkusné svršky již mohla pořídit šatník. Její maprosté mlčení v situaci, kdy je jí před očima likvidována pýcha prvorepublikové ČSSD, tradiční družstevní subjekty kampeličky, je navýsost trapné!

ZDROJE:

Vazba a nová obvinění zvyšují tlak na Ratha, říká jeho obhájce Jelínek

Obvinění mají poškodit ČSSD před volbami, tvrdí Rath. Nebojíme se, říká Sobotka

Schwarzenberg: Když dneska zgrejznu, v TOP 09 je víc lidí než jen Kalousek

Zemětřesení na trhu kampeliček, největší z nich hrozí likvidace

Autor: František Stočes | neděle 13.10.2013 21:37 | karma článku: 13.84 | přečteno: 1038x

Další články blogera

František Stočes

Máme vlastní identitu!

Zatímco u nás se říjen „slavil“ jako „Měsíc československé-sovětského přátelství“, v USA se říjen od roku 1964 slaví jako „Národní měsíc družstev“.

5.11.2023 v 14:28 | Karma článku: 7.69 | Přečteno: 185 | Diskuse

František Stočes

ČSSD versus Družstevní strana

Tragikomické dějiny ČSSD (založené 1878) dokazují, že jde o ideologicky zcela nevěrohodnou partaj. Zakladateli a vůdci strany byli až do roku 1920 marxisté (Zápotocký, Hybeš, Šmeral). Marxismu se ČSSD zřekla až na sjezdu 1930

4.11.2023 v 13:05 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 295 | Diskuse

František Stočes

Ocení prezident Pavel disidenty covidové totality?

Na covid-19 zemřelo (do 14. června 2023) celkem 6 940 000 lidí. Z toho bylo mj. 2 070 000 Evropanů, 1 600 000 Severoameričanů, 121 237 Číňanů (!!!) a 42 491 občanů ČR. (1)(2) Nejzávažnější otázkou je,

29.7.2023 v 17:04 | Karma článku: 27.98 | Přečteno: 1247 | Diskuse

František Stočes

Británie je zmatena nevysvětlitelným nárůstem úmrtnosti

Loni, zemřely bez jasného vysvětlení desítky tisíc britských obyvatel navíc, což vyvolalo poplach u britských zdravotníků. Guardian alarmoval o nadměrné úmrtnosti již v lednu a poznamenal,

19.5.2023 v 12:35 | Karma článku: 31.36 | Přečteno: 1106 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 200 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 190 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2112

Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...