Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J50a85n 14M53a92r95e23k

24. 2. 2023 19:31

nobrodí se a ani nezanikne. Blbost lidská je nezničitelná.

0 0
možnosti
ZZ

Naštěstí je mi úplně jedno, co KSČM bude dělat dál !

;-D

0 0
možnosti

Zdá se, že stran, hodlajících parazitovat na současné nepříznivé situaci, začne přibývat. Včera tady opruzoval Jyrka se svou stranou Nespokojení, kam by přizval i komunisty, a teď zase pan Stočes s jakousi Družstevní stranou, která by také neváhala přijmout komunisty do své všeobjímající náruče.:-)

2 0
možnosti
JZ

KSČM už v podstatě zanikla.

1 0
možnosti
Foto

Ano zanikla, ale komunisté žijí dál, jen si říkají jinak. Komunisty dělím na mladé a staré. Ti mladí žijí vzdorem vůči těm všem starým, kterým všechno patří, někteří z toho vyrostou a z některých se stanou staří komunisté. Mladí si založí třeba Piráty, staří zůstanou v KSČM do smrti. Z mladých se stanou staří a tak pořád dokola.

0 0
možnosti
MB

KSČ? Raritní, neobroditelný a folkloristický spolek. Levicová romantika, se po 2 světové dá chápat. Oprávněné místo ČSSD na demokratických základech. Tedy Zlikvidována. Cestou diktatury a totality. Třídní boj jako nástroj - Postavit člověka proti člověku. Znárodňování - jako synonymum loupeží. Očekávaný vzdor - likvidovat fyzicky a převýchovou. Maras se dal udržet pouze ozbrojenou mocí. Policie a armáda neslouží lidu, ale režimu. Fungovalo to 41 let. Neuvěřitelnost! Strana bojí těch, kterým slouží! Stalo se - Děkujeme, odejděte. Výsledek? Rozvrácené hospodářství a pomatení části populace. Bývale mladí zestárli, nostalgicky v členství pokračují. Dá se to chápat. Těžko si přiznat vinu spoluúčasti. Následuje klasika, čas pracuje - členstvo mizí ...

Strana byla silná, pokud si své nástroje zlegalizovala. Nazýváno dokonce revolučností. KSČ bez nástrojů? Jako orchestr - Hudba z Marsu. Punkový odštěpek ČSSD. Ostudy kopec, noty žádné. A tak přichází dirigent porobek. Padlé hodlá sesbírat a reinkarnovat. Nějakou kakofonii to může vydat ...

Kdysi úctyhodná ČSSD? Té je vážně škoda. Neuvěřitelné, kdy její členstvo přejde pod křídla. Táty pracujícího lidu, oligarchy. Svého přirozeného nepřítele - Soudruha Bureše. Vážně, praotec Bolehlav Pecka a Šmeral by zírali ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Na rozdíl od mnohých diskutérů se řídím rčením "never say never". V dnešním světě je všechno možné. LGBTQ................., rasismus naruby, zelené šílenství. Dovedu si představit, že mladí dnešních mladých se klidně mohou nadchnout pro teorii, která na papíru vypadá tak lákavě.

0 0
možnosti
MB

Štěpáne, v jistém smyslu máte pravdu. Ty otázky - "Jsou myšlenky dobré, nicméně realizovány špatnými lidmi"? To levicové opium je neuvěřitelné. :-)

2 0
možnosti
Foto

Pane.

Obrození komunistické strany není možné. Pokud by tak učinila, musela by vymazat některé "myšlenky". A pokud tak učiné, už se nemůže nazývat komunistickou.

Pokusy o obrodu končily v zemi původu masovými popravami, u nás posléze po roce 1968 nucenou emigrací a likvidací inteligence, jež byla přesměrována do kotelen.

Komuismus je úchylný směr vývoje lidstva.

Jsem rád, že už nejsou v parlamentu a že zvolna zanikají.

5 0
možnosti
Foto

Myslím si, že komunistická levice už bohatě využila příležitosti historicky se znemožnit a ve světové soutěži s fašismem a nacizmem zavraždit nejvíc lidí.

I když tyto nelidské ideologie mohou oslovovat lidi s absencí morálky, jejich éra je doufám již minulostí.

5 0
možnosti
TC

KSČM se neobrodí, rozplyne se. Ty pomatené myšlenky budou zapomenuty. Dovedu si představit jak jednou důchodkyně Kateřina Konečná na 1. máje pobíhá po staromáku a zmateně blábolí. A nikdo si ji nevšímá.

3 0
možnosti
LJ

Náhodou se mi před prezidentskými volbami dostalo doporučení vydané s. Konečnou, podle kterého se členům KSČM doporučuje volit Babiše. Když jsem se ptal člena KSČM, jak je možné, že dnes komunisté podporují příslušníka velkoburžoasie, nedostal jsem odpověď. Vy to víte?

4 0
možnosti
Foto

Andrej je takový novodobý Engels, syn majitele textilní továrny, který se začal zajímat o život dělníků. Andrej se také zajímá o lidi na levici, tedy kromě těch ve skupině Agrofert. Ví, že jeho nepřítelem nejsou pracující, důchodci, nemakačenkové - to všichni jedí jeho koblihy a on jim na ně prostřednictvím sociálního systému štědře přispíval. Jeho opravdovým nepřítelem je novodobá buržoazie, které se musí jít po krku, třeba zakleknout na Přerovskou firmu FAU a k tomu mu pomáhej stát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik