Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příspěvek na téma covid-19 od Petry Olšovské Facebook:

"Sars-Cov2 není žádný "podvod". Je to zkrátka geneticky modifikovaný RNA virus, který má UMĚLE vloženou receptor binding doménu v proteinu Spike (aby se účinně vázal na lidské buňky) a také má na rozdíl od ostatních příbuzných beta-coronavirů vložené polybázické restrikční místo, na které cílí enzym Furin a ostatní lidské proteázy (stejně jako u Eboly nebo HIV) Proto se Sars-Cov-2 šíří v populaci 100-1000x efektivněji než běžný Sars. Pravdou je, že tyto RNA viry sice běžně mutují hodně, (proto mají malé genomy -v průměru cca 15 tisíc bází) jenže Sars-cov-2 je hodně stabilní i se svými třicetitisíci (!) bázemi a mutuje jen minimálně, a přitom se z těch zoonotických coronavirů takto efektivně "namixoval "přírodní cestou, a od každého si vzal nejefektivnější složku? Vážně? Mimochodem, Sars-Cov-2 NIKDY nebyl nalezen v netopýrovi, luskounovi, ani jiném zvířeti, jak tvrdila (nebo tvrdí?) mainstream media 97% shodu v RNA sekvenci má jen beta-coronavirus RatG13, vytažený z netopýra Vrápence Prostředního (ten má ale odlišné mutace v receptor binding doméně a NEMÁ polybázické restrikční místo) Tzn. jde o zcela odlišný virus. (Např. Lidi a šimpanzi mají také z 98% totožnou genovou sekvenci, ale jako šimpanzi nevypadáme, že) Zkrátka tvrzení mainstreamu, v čele s ČT, že lidskou populaci nakazil čínský netopýr, a že za vše může v podstatě "zlá commie Čína", tak to je fake news non plus ultra Ten virus je jednoduše biologická zbraň, využitá k rozpoutání umělé světové hospodářské krize, na které vydělají určité mocenské struktury "Ukuchtěný" je onen virus tak, aby nezdecimoval zdravou a práce schopnou populaci Smějte se tomu, jaká je to absurdní konspirace, a že si tu něco vymýšlím, ale já vím své, a přesvědčovat nikoho nepotřebuji -dva roky jsem pracovala s bývalým manželem ve Fort Detrick v Marylandu jako O.Z Nashledanou"

0 0
možnosti
Foto

Korornaviry jsou lékařům dlouhodobě známe a jedná se rod virů, Koronaviry jsou obalené jedno vláknové RNA viry ve tvaru sluneční koróny. Virus SARS-CoV-2 (vyvolávající onemocnění COVID-19) se přenáší kapénkami. Kdyby se lidé, kteří měli teplotu 38 stupňů celsia postavili do řady 97 bych ve skutečnosti mělo chřipku a covid. Vždycky platilo, že zhruba pět procent lidí, kteří mají chřipku, mají zároveň koronavirovou infekci. Není to něco nového, co by geniové ve Wu-chanu vymysleli a roznesli mezi nás. Chřipka se šíří rychleji než COVID-19. Projevy nemocí jsou si podobné. většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Pro COVID-19 má 85% lidí průběh asymptomatický (bez příznaků) či jen jako lehké nachlazení, 10% nakažených má závažný průběh, kdy potřebují nemocniční léčbu a kyslík, a 5 % nemocných prodělá kritickou formu, při níž je nutná plicní ventilaci. Zatímco projevy nemocí jsou si podobné, liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Nejvíce ohroženi závažným průběhem chřipky jsou děti, těhotné ženy, starší osoby, osoby s chronickým onemocněním či s oslabenou imunitou (nemluvíme zde o oslabené imunitě po konci zimy, ale o lidech s rakovinou, transplantací a podobně). Pro COVID-19 zřejmě platí, že závažným a kritickým průběhem jsou ohroženi spíše starší lidé či pacienti s už existujícími zdravotními problémy (diabetes, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění).

0 0
možnosti
Foto

Koronovirové infekce se v naprosté většině odehrávají na úrovni dýchacích cest .Stejně jako mnoho jiné resoirační viry mají velmi jednoduchou strategii, Virus potřebuje napadnout nějaké vnímavé buňky, pomnožit se v nich a pak infikovaného hostitele zase opustit a napadnou dalšího. Viry, které se chovají tímto způsobem nejsou vybaveny k tomu, aby pronikaly do krevního řečiště. Není to pro ně výhodné protože pro průniku do krve zůstanou v lidském organismu uvězněni a už se nemohou šířit dál. Čili nejen pro člověka, ale i pro koronaviry je průnik do krve nešťastnou náhodou , rozhodně to pro ně není programový cíl. Pramen : profesor Prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. (přednosta Kliniky infekčních nemocí 3. LF v Nemocnici Na Bulovce):

0 0
možnosti
VP

V68í12t 43P18r96č70í62k

7. 10. 2020 23:09

Je milé, že tu máme i odborníky vašeho formátu. Škoda, že takových odborníků není víc, v současné těžké situaci opravdu potřebujeme poradit.

1 0
možnosti
MS

No zase nový odborník, kolikátý už v řadě? Řekl bych že jejich počet bude

stejný jako antibabiš.

1 0
možnosti

Když někdo neví o co jde, pak je to holt těžké. Od počátku se to přitom ví. Jsem zvědav, jak zdůvodníte odborně kteroukoli Vaší větou kolaps zdravotnictví ve Španělsku, v Itálii či nyní v Izraeli. Ani v jedné zemi se podle Vás s chřipčičkou dosud nesetkali.

1 4
možnosti
Foto

Důvody mohou být různé a značně subjektivní i individuální. Dokazuje to bezproblémová zdravotní situace v Bělorusku a ve Švédku. Např. ve Švédsku byla za posledních 10 let v období leden až červen (při počtu úmrtí na 1 milion obyvatel) letos teprve až třetí nejvyšší úmrtnost. Děsná pandemie, že...

0 1
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik