Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Stoces, mate to nejak popletene. Nezavislost USA byla vyhlasena 4 cervence 1776. Ustava predlozena Madisonem 17 zari 1786. Ratifikovana 21 cervna 1788 a vesla v platnost 4, brezna 1789. Tedy 14 zari zadne vyroci neexistuje!!!

Ministr zemedelstvi USA je vas vymysl. Ten take neexistuje.Tim vas clanek ztraci na presnosti.

Na podporu vasi uvahy na druzstva (cooperative) je nutno znat podrobne tento system, Byl pouzit tez na nakup energie pro mesta, tedy pro obyvatele. Jeste dnes podniky MUSI zadat a podlozit ekonomicky zvyseni sazby. Druzstva v zemedelstvi nemohu komentovat. Neznam jejich detaily.

Kampelicky (Credet union) maji dlouhou tradici. Pravdepodobne "moravsti bratri" (evangelici) maji velky podil ve vzniku techto instituci (Wachovia)

Priste trochu pozornosti, pane Stoces s temi daty. Omlouvam vas. Komuniste historii USA neucili.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Lima, za faktické připomínky a přeji vše dobré.

Pokud jde o to výročí, pak Sonny Perdue mluvil o výročí nezávislosti USA (IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this 14th day of September 2017, the two-hundred forty-second year of the Independence of the United States of America), takže se musím opravdu omluvit za nepřesnost.

Pokud jde o USDA, pak se to zde (v ČR i v Evropě) chápe jako ministerstvo zemědělství. Viz např. titulek Americké ministerstvo zemědělství (USDA) zvýšilo odhady zásob pšenice proti srpnové predikci o 5,3 %

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/2725559/americke-ministerstvo-zemedelstvi-usda-zvysilo-odhady-zasob-psenice-proti-srpnove-predikci-o-53-.html

0 0
možnosti

J13a55r63a 76R94a75n23k

18. 12. 2017 20:33

Vidite, prave takovym upadanim americkych kampelicek zbohatl nekdy v 2008 ten Donalduv dobrak od kosti - Mnuchin, snad na nej take Mueller vlitne.

0 3
možnosti

Je videt, pani Rank, ze mate vas mozek rozbity nenavisti vuci Donaldovi. Jeste dnes nemuzete prenest prohru Hillary. Take uvazovani jako solidni obcan Canady vam nevychazi. Jenom napadani osob, ktere se vam nelibi. V cesku za mich mladych let, se takove zeny nazyvaly hanlive jez......! Neodolal jsem vam to rici.

2 1
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 20,00
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik