Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Nikdo se nemůže předem vzdát svých budoucích práv. Koaliční smlouva byla podepisována dříve, než existovala vláda, tedy dříve, než premiér mohl poprvé uplatnit své právo navrhnout odvolání.

2." ..... bude považováno za důvod k odstoupení od smlouvy..." Samozřejmě. Jenže: Když koupíte špatný výrobek, odstoupí od smlouvy dodavatel, nebo Vy, jako poškozený. Když někdo poruší smlouvu, vypovídá ji zpravidla ten, kdo se cítí poškozen. V případě koaliční smlouvy až po smírčím jednání. Evidentně by smlouvě mělo vypovědět poškozené ANO. Jenže ještě včera žádný ze signatářů smlouvu vypovědět nehodlal. Všem pořád vyhovovala. Proč se tedy objevují hloupé hlasy (z Hradu i blogů), že by měla vypovědět zrovna ČSSD.

Takže příště jen ty kecy o morálce, vše ostatní je blbost.

0 0
možnosti

Družstevník zamilovaný do oligarchy. ;-D

Život je pestrý a nádherný a vždy dokáže překvapit.......

2 0
možnosti

Jsem zvědav kolik podobných blábolů o čistém a pro občany všeudělajícím Babišovi a špatném Sobotkovi ještě napíšete, než vás někdo vyloučí z ČSSD. Proč se na svém blogu hlásíte k ČSSD a družstevnictví, když tak bojujete za monopolizaci politické, mediální a ekonomické moci oligarchy ? Napadá mne jediné vysvětlení, že kopete do ČSSD za účelem vytvoření prozemanovské vlády ANO, SPO a Okamury, (+KSČM ), která změní zahraniční orientaci země na východ.

3 1
možnosti

Pane Stočesi

lidová tvorba některých samozvaných právních expertů nezná hranic. Zejména když ochraňují své zbožňované. Je skoro fascinující, jak někdo s odvoláním na zdroj dokáže tento zdroj interpretovat zcela v rozporu s tím co ten zdroj uvádí.

Pane Stočesi,

obávám se. že byste totálně propadl u zkoušky porozumění psanému českému textu. Doporučuji vám abyste si to ustanovení několikrát pozorně přečetl a možná, že i vy konečně pochopíte, že k první větě o odvolání ministra premiérem se vztahuje jen druhá věta. Ta čtvrtá, kterou se oháníte, se vztahuje jen ke třetí, kde se definuje možnost předsedovi strany navrhnout premierovi ministra své strany. Pro lepší porozumění méně chápavými je lepší si ten článek rozdělit na dvě logické části

Odvolání ministra premierem:

Smluvní strany respektují ústavní právo předsedy vlády navrhovat prezidentu republiky jmenování a odvolání členů vlády. Pro každý takový krok musí předseda vlády hledat podporu příslušné koaliční strany.

Návrh předsedy strany na odvolání svého ministra adresovaný premierovi:

Předseda příslušné koaliční strany může předsedovi vlády podat návrh na odvolání a jmenování člena vlády nominovaného za tuto stranu. Další postup o takovém návrhu podléhá dohodě předsedy vlády s předsedou příslušné koaliční strany s tím, že předseda vlády by měl návrh předsedy příslušné koaliční strany respektovat.

Pane Stočesi

Nejste sám. Máte inspiraci ve svých idolech. Třeba Babiš stále opakovaně veřejně lže, když své příjmy dokazuje zprávami dvou renovaných společností. přičemž ty přímo v těch zprávách tuto možnost vylučují.

3 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že tohoto autora je pro tento blog naprostá škoda. nechcete jít přednášet právo na Harvard? Mrkněte do své poštovní schránky, určitě už je tam pozvánka na přednáškové turné. A určitě v šestimístné sumě.

2 5
možnosti
Foto

prostě příznivec Zemana si jakejkoliv jeho čin odůvodní tak, že má pravdu, ač vymyslí jakoukoliv kravinu

5 1
možnosti

J55a36r46a 65R92a91n33k

10. 5. 2017 20:08

Tak to by byla opet pouze novinka V4....

1 1
možnosti

Stručně: nespáchal.:-)

6 4
možnosti

Clovece, nas pravni rad nezna nic takoveho jako koalicni smlouva. Je to dokument pravne nevymahatelny. Ustavou zarucene prava NELZE smluvne omezovat. V takovem bode by byla jakakoliv smlouva neplatna.

8 3
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,23
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik