Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud jde o nostrifikaci, viz např. info u Živnostenská banka

V roce 1920 se banka snažila o to, aby se zúčastnila nostrifikace podniků, jejichž těžiště leželo mimo oblast republiky.

https://www.cnb.cz/cs/o_cnb/archiv_cnb/fondy/zb.html

0 0
možnosti
VH

Ty dividendy, které odtud odtékají jsou mj. z automobilek. Domníváte se, že by zde byly (Škodou a Tatrou počínaje) a vyráběly bez zahraničního kapitálu? Takže co se Vám nelíbí na tom, že k nim jdou výnosy? Bylo by lepší, kdyby cca 35 tisíc zaměstnanců přímých a stejný počet zaměstnanců subdodavatelů byl bez práce? Bylo by lepší, kdyby tento stát neměl v kase daně příjmu zaměstnanců a pracovníků dodavatelů, ani daně z příjmů (zisku) těchto podniků? Kdyby stát neměl DPH z utracených poměrně vysokých mezd? Vždyť nevíte, co plácáte.

Probuďte se - ceny čehokoiv (snad částečně s výjimkou energií) stoupají a klesají bez vlivu vlády. Žádný "dohled vlády" neexistuje.

V čem je problém s vlastnictvím ban - kromě toho, že příjemcem divident nejsou rezidenti?

0 1
možnosti
Foto

Po vzniku Československa probíhala tzv. nostrifikace - výkup podniků zajraničních majitelů do českých rukou Po roce 1989 proběhl proces úplně opačný. Tehdejší místopředseda vlády Waltr Komárek o tom později prohlásil: „Země, která měla ČKD, Plzeň, závody potravinářského průmyslu atd. Tato země si zničila totálně celý svůj průmysl. Já jsem z toho byl špatný a nevěděl jsem si s tím rady. Proto jsem odešel velmi brzy. Možná proto tady i ještě jsem. Já jsem to považoval za ztracenou partii, protože to bylo tak mezinárodně rozehrané za vedoucí úlohy Ameriky, jejich služeb. Všimněte si, že všude to proběhlo stejně akorát nám nekradli naftový pole. Všude se to rozkradlo, to bylo tak rozehraný... A ti dospělí se báli, stahovali se, vyloženě se báli..."

Proč byly asi zničeny Slušovice? A pokud jde o škodovku, tak ta měla nakoupené moderní linky z Itálie, a přesto byl v roce 1990 na Favorita pořadník. Tak se to prodalo za babku Volkswagenu, že prý přinese vlastní know-how. Volkswagen skutečně ihned zlikvidoval pořadník, ale tím, že zdražil Favorita o 100%! A celou investici měl asi za 2 roky zaplacenou. Prodělali na tom jen hloupí Češi.

Banky; když vám nevadí, že Češi nepobírají prakticky žádný úrok z vkladů, a kolik miliard tak uteče do zahraničí, tak škoda diskuse. Btw, v roce 2012 dávaly banky úrok z vkladů průměrně 0,9%, zatímco české kampeličky 2,9% - a tak byly za soudružské spolupráce MMF a ČNB zlikvidovány.

0 0
možnosti

Bezva článek.

Dobře se nám žije, škoda že na dluh.

Hlavně, že jsme spokojeni, když máme plný pupek. I bezdomovec má radost z dobrého rohlíku.

Lepší Nový rok těm, kteří nejsou slepí!

3 2
možnosti
Foto

zjednodušeně řečeno, Česko je na huntě. A lepší to nebude, pokud nedojde ke změněn fungování ekonomického systému.

2 5
možnosti
Foto

vzhledem k tomu, že jsem již zažil dost, nepřeji si nic jiného, než aby ten hunt pokračoval.

3 0
možnosti
JS

J19i24ř19í 48S55o54c97h82o87r

30. 12. 2015 22:06

Tak to potom např. Německo, Rakousko či Itálie jsou ještě banánovější, protože je tam benzín dražší.

5 0
možnosti

Nejen benzin a nafta, ale i bankovní poplatky a pečivo jsou tam dražší. Dokonce i ty banány.;-)

2 0
možnosti
JS

A přes to všechno čím nás média straší se nám tady dobře žije. Jen je třeba si to uvědomit. Hezký Nový rok.

4 0
možnosti
Foto

I Vám přeji veselého Silvestra hezký rok 2016

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 20,96
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik