Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Trestuhodná covidová selhání

Covid-19 je chřipkovou nemocí, která má svůj charakteristický vývoj (progresi). U covidu však při zánětu plic vzniká patologická reakce, tzv. cytokinová bouře, kdy imunitní systém začne ničit zdravé plicní buňky. Virus však nemůže

bezprostředně způsobit zánět plic; musí nejprve překonat slizniční bariéru a buněčnou i specifickou obranu imunitního systému. Takže pokud pacient skončí v nemocnici s covidovým zápalem plic, a dokonce i zemře, pak evidentně jde: a) buď o předchozí selhání pacienta, tzn. porušení léčebného režimu (zásady jsou: upuštění od fyzických aktivit, klid na lůžku, dostatečný spánek a zvýšený příjem tekutin); b) nebo (či současně s a) o pochybnou léčbu (neúčinné léky). Výjimku tvoří nemocní s dysfunkčním imunitním systémem či infikovaní vysokou případně opakovanou virovou náloží. A poněvadž mezi hospitalizovanými s covid-19 přibývají očkovaní pacienti, pak význam předchozích zásad platí i pro ně.

Klíčovou je tedy včasná a účinná léčba počáteční a střední fáze covidu-19; a tento aspekt měl být široce popularizován a aktualizován. Sdružení praktických lékařů již loni v září vypracovalo manuál pro domácí léčbu lehkého a středně těžkého covidu, který měl být denně na titulní straně každého média i aktualizován. Ale média ho buď nepublikovala vůbec nebo ho zveřejnila jako placený článek! (1) Na webu ikoronavirus.eu (měl by náležet Min. zdrav.) byly původní foto a titulek „Jak vyležet lehký… covid“ (2), ale po kliknutí „vtipně“ naskočily erotické stránky… Poslední a kvalitní manuál se pod názvem „INFORMACE PRO PACIENTY“ (3) objevil na webu Společnosti všeobecného lékařství ČLS JEP; pokud však jde o domácí léčbu (tedy o onu počáteční a střední fázi covidu), rozhodně není kompletní.

Ignorování léčebných zásad končí tragicky: „No, prodělal jsem to teď a žádná sláva to nebyla. Nejprve nic zvláštního, jen mi na to nezabíral ani Paragrippe, ani Oscillococinum. Pak to vypadalo, že je po všem, jen jsem začal trochu pokašlávat. Karanténa skončila – tak hurá ven se trochu protáhnout. Byl to šok – dal jsem si okruh lesem asi 3,5 km a šel jsem to hodinu a půl. Hlava se mi točila a každou chvíli jsem hledal, kam si sednout – neměl jsem kyslík. Byl to zápal plic, jak dělo. Kolega z práce mi pověděl o svém kamarádovi – který byl mladší, jak já a měl to samé a ve stejnou dobu. Já však svoji pozemskou pouť ještě neukončil... (4)

Nepochopitelné až kriminální aspekty dosavadní léčby covidu-19

Lékaři pacientům v počáteční a střední fázi covidu-19 předepisují léky jako při tradiční chřipce, ale vůbec se nezkoumá, které z těchto léků skutečně léčí, a které pouze tlumí symptomy, a zda neexistují i další možnosti. Dokonce i v posledním zmíněním manuálu (3) se k „léčbě symptomů“ doporučují paralen, ibalgin nebo aspirin. Opravdu všechny tři hubí virus? Osobně znám 2 případy (50 a 60 let), léčené ibalginem a paralenem a oba skončili v nemocnici.

Kauza isoprinosine Působivý důkaz poskytl 80. letý exprezident V. Klaus: poté co mu po vyšetření s diagnózou covidu-19 v Ústřední vojenské nemocnici byla doporučena hospitalizace, Klaus poděkoval a odešel domů. Léčil se aspirinem a isoprinosinem, a za týden byl zdravý…  „Bedlivý“ novinář pak „připomenul“ že, „Lék isoprinosine.... je však podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) dostupný jen na lékařský předpis. Standardně se užívá k léčbě deficitů imunitního systému…“ (5) Takže V. Klaus se vlastně vyléčil pokoutně…  V době pandemie prostě neuvěřitelné!

Antivirotikem isoprinosine se již 50 let léčí virový pásový opar. V souvislosti s covidem ho na sobě a svém synovi úspěšně vyzkoušel vakcinolog Jiří Beran – a oba se z covidu-19 vyléčili. Poté ho lékařka v Litovli aplikovala v místním domově pro seniory dvaceti pacientům s covid-19 a účinky byly opět působivé. „Ti lidé byli ve věku 87 až 94 let. Dalo se počítat s tím, že zemřou. Lék začali užívat a z těch dvaceti sice muselo být sedm hospitalizováno pro zápal plic, ale všichni se do domova důchodců vrátili živí a zdraví,“ uvedl Beran. (6)

Vůči isoprinosinu se logicky namítá, že je ve fázi cytokinové bouře kontraproduktivní, neboť zde je nutné imunitu naopak potlačit, takže se nasazují kortikoidy (dexametazon). I toto však zřejmě platí jen u pacientů s normální imunitou. Ale zejména u starých lidí s imunitním deficitem – viz Litovel – je to spíše naopak. Vysoce funkční by tedy měl být isoprinosin v počáteční a střední fázi covidu-19 a zejména u pacientů se sníženou imunitou (tzn. seniorů apod.)! Někteří praktičtí lékaři jím covid-19 „ilegálně“ léčí... „V dané situaci se mi jeví jako nejlepší isoprinosin, který zvyšuje buněčnou imunitu...“ uvedl praktický lékař Radoslav Svoboda A dodal „...nicméně v současné době, bohužel, není na trhu.“ (7) Farmaceutické firmy ho však jako lék proti covidu nemají zájem testovat, neboť lék již pozbyl licenci; a zisk by se bez ohledu na náklady rozdělil mezi všechny výrobce... Ať tak či onak, Ministerstvo zdravotnictví praktickým lékařům isoprinosin pro léčbu covidu-19 neuvolnilo. Zajímavou informací přitom je, že vládní nařízení č. 104/2020 Sb. ze dne 17. března 2020 zařadilo isoprinosin mezi léky, které se nesmějí vyvážet z ČR… (8)

Kauza ivermektin Jako další a levný lék na covid-19 se ukázal ivermektin, používaný standartně na odčervování zejména zvířat; ale který vykazuje i anti-virové účinky. Byl testován v brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny a primář Michal Rezek uvedl: „Naše zkušenosti rozhodně nebyly negativní…“ (9) Takže pokud ivermektin fungoval u hospitalizovaných pacientů, pak by o to cennější měla být jeho aplikace v počátečních fázích covidu. Nicméně po nadějných titulcíchIvermektinu věříme, lidé by ale lékaře neměli tlačit, říká primář Rezek“ a „Ivermektin bude moci jít do všech lékáren“ (10) následovala Jobova zpráva: „Léčba ivermektinem už jen pro vyvolené, lék nedostane výjimku ministerstva“! Léku Huvemec, který obsahuje ivermektin totiž v srpnu 2021 skončila expirace i výjimka od ministerstva zdravotnictví pro jeho užívání a distribuci. „A další mu ministerstvo nevydá. Lék se proto bude moci dovážet jen výjimečně pro jednotlivé pacienty a stovky balení možná skončí ve spalovně.“ (11) Tak neblahé jsou osudy levných léků proti covidu-19, potažmo i osudy pacientů řízené českým Ministerstvem zdravotnictví.

Každopádně zůstává záhadou, proč isoprinosin a ivermektin nebyly dány k dispozici praktickým lékařům, kteří znají jak jejich vedlejší účinky a kontraindikace, tak zdravotní stav svých pacientů. Praktici by je dle svého uvážení aplikovali a po nějakém čase by informovali o svých zkušenostech. Rovněž chybí úvahy, zda by se nepředešlo mnoha hospitalizacím, kdyby bylo praktickým lékařům umožněno v určité fázi domácí léčby covidu-19 (bezprostředně po přechodu zvýšené teploty v horečku a při symptomatickém kašli) nasadit (třeba i v menších dávkách) dexametazon, případně jiný kortikoid; což by při klasické chřipce bylo naopak zcela kontraproduktivní.

Regn-Cov2 – koktail protilátek za 60 000 korun Existují však i léky mnohonásobně dražší… „V Česku je lék firmy Regeneron. Řekněte si o něj, apeloval Ludvík“, hlásá senzační titulek z 30. března 2021 (12) Tento lék s názvem Regn-Cov2 „…má zamezit těžkému průběhu nemoci u rizikových osob a léčil se jím třeba bývalý prezident USA Donald Trump. Ve Fakultní nemocnici Motol jej již dostal první pacient a další by měli následovat.“ Medikace stojí šedesát tisíc korun, je plně hrazena zdravotní pojišťovnou. Další titulek z 15. června však sděluje, že „Lék na covid za půl miliardy zůstane ve skladech.“ (13) Infúze tohoto protilátkového koktailu se navíc musí provést ideálně ještě před objevením příznaků a nejpozději do sedmi až deseti dnů poté. Informace z 5. října 2021 vyzývá, že „Aplikovat protilátkové léky může přes 80 nemocnic, které mají urgentní příjem. Denně pro ně přicházejí jen jednotky pacientů, v zásobě jsou přitom desetitisíce dávek.“ (15) Přitom lék tohoto typu i ceny by měl být operativně nasazen pro léčbu rizikových pacientů, zejména s deficitem imunity; drtivé většině zemřelých z této skupiny však podán nebyl…

Dostupnost Regn-Cov2 se již zlepšila, nicméně aplikovat ho v době pandemie (při počtu 10 000 nových nakažených denně) všem infikovaným (zvláště, když mezi nemocnými narůstá počet vakcinovaných) je nemožné a nesmyslné (zejména u nakažených – ale jinak zdravých – dětí a mládeže) již ekonomicky; zvláště s ohledem na alternativu včasné, účinné a laciné léčby aspirinem a isoprinosinem, popř. ivermektinem.

Neserióznost léčby covidu-19 bude zřejmě a konečně řešit i soud, a do boje za nešťastné pacienty se pustila mj. advokátka Jana Zwyrtek Hamplová: „Politikové… nám rok a půl zatajovali a nadále zatajují možnost včasné léčby Covidu u našich praktických lékařů! Podle mého názoru, který budu s kolegy diskutovat, by za to neléčení očkovaných i neočkovaných v prvním stadiu nemoci měl někdo stanout před soudem. Nemůžeme se divit, že lidé končí v nemocnicích, a často na JIP, když nedostali včas své léky. Ne proto, že o tom rozhodli praktičtí lékaři, ale že o tom rozhodli politikové. Nevím, zda nám dochází, co je v této větě obsaženo za hrůzu.“ (15)

Pochybné až trestuhodné covidové statistiky

Vzhledem k tomu, že v českém i zahraničním zdravotnictví funguje spousta privátních subjektů, pak existuje přirozené riziko střetu jejich podnikatelských zájmů s reálnými zdravotními potřebami, včetně rizika řešení tohoto střetu nemorální či dokonce nelegální praxí. K tomu přistupuje i riziko politické: když vláda např. nakoupí obrovské množství vakcín (za jejichž eventuální škodlivé vedlejší účinky výrobce odmítne zodpovědnost), a tyto vakcíny by se nespotřebovaly, tak se vystaví oprávněné kritice opozice i občanů potažmo voličů. Problémem je, že v ČR navíc selhává i politická opozice, a dokonce i masmédia. Jako jediný skutečně opoziční, alternativní a seriózní subjekt se jeví Zdravé Fórum, občanská platforma složená mj. z mnoha renomovaných zdravotníků (16)

„Statistika nuda je… “Mnohá z uváděných epidemiologických dat jsou natolik neúplná, že budí podezření z úmyslné manipulace. Již samotné denní, týdenní a měsíční grafy o celkovém počtu nakažených covidem jsou zkreslené, poněvadž současně neobsahují graf o celkovém počtu testů provedených v daném období (17) Dochází i k informačnímu šumu v tom smyslu, že média  uvádějí, že např. 6. listopadu 2021 přibylo 5736 nakažených (18), naproti tomu web MZ uvádí sice stejné číslo, ale v grafu nazvaném „Denní přehled počtu osob s nově prokázaným onemocněním COVID-19 dle hlášení krajských hygienických stanic a laboratoří“ A vzhledem k tomu, že mezi infikovaným (ale bezpříznakovým) dítětem a nakaženým starcem s horečkou a dusivým kašlem je značný rozdíl, mají v tomto případě pravdu novináři…

Podobný rozpor panuje i u zemřelých. V grafu Úmrtí (s celkovým počtem 31 022 nebožtíků) web ministerstva uvádí, že, „Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID-19… zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID-19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni.“  Což glosoval již ministr Blatný slovy „Když vykazujeme každého, kdo zemře na autonehodu a má covid, jako člověka, který zemřel na covid, tak v ten den máme kolem 150 mrtvých,“ a upřesnil, že pouze třetina vykázaných zemřelých na covid zemřela skutečně na toto onemocnění. (19) Takže pokud by se realizovala předchozí účinná domácí léčba, pak by se strašák covid-19 změnil na běžnou chřipku.

Epidemie, nebo spíše zdravotní a penzijní „reforma“ dle „doktora“ Mengeleho? V Itálii se objevila šokující informace, která česká masmédia kupodivu nezaujala… Po roce a půl epidemie vyhodnotil tamější Národní zdravotní ústav (ISS) dle statistického vzorku lékařských záznamů skutečné příčiny smrti u oficiálně 130 468 obětí dosud zemřelých na covid-19; a výpočet je neuvěřitelný: Samotný virus SARS-CoV-2 by měl být příčinou smrti pouze u 3 783 (tzn. 2,9 %) nemocných! (20) U ostatních oběti tzn. celých 97,1 %, lze předpokládat současně postižení 1-5 vážnými chorobami, s nimiž měli pacienti v boji s covidem radikálně sníženou šanci. Celých 67,7 % by mělo mít současně více než tři závažné nemoci a 18 % alespoň dvě. 

Z přidružených nemocí u 130 468 Italů oficiálně zesnulých na covid-19 lze dle ISS statisticky předpokládat: u 65,8 % hypertenzi (vysoký krevní tlak) u 29,3 % diabetes, u 28 % ischemickou srdeční chorobu, 24,8 % fibrilaci srdečních síní, u 23,5 % demenci,  u 17,4 % další plicní nemoc, u 16,3 % rakovinu (v posledních 5 letech); u 15,7 % srdeční selhání, u více než 10% obezitu, u více než10% cévní mozkovou příhodu a u dalších (v nižších procentech) problémy s játry, dialýzu ledvin a autoimunitní onemocnění.

Tím, že na covid-19 umírají v drtivé většině komorbidní pacienti a důchodci, se pandemie této nemoci stala pro privátní penzijní a zdravotní pojišťovny doslova finanční injekcí. Nemocnice, přeplněné covidovými pacienty, za které dostávají příplatky, „prosperují“ rovněž. Jaká dramata – zvláště za situace, kdy covid-19 pozitivně testovaný rovná se covid-19 nemocný – se za jejich zdmi asi odehrávala, si lze jen domýšlet. Osobně znám veselého pracujícího důchodce, podporujícího po práci místní trafikantku konzumací zdejší vodky, který skončil v nemocnici; údajně s játry. Krátce poté následovalo info, že už není v nemocnici, ale v blázinci. Po 2 měsících jsem ho potkal: pobledlý, pohublý, málomluvný, ale živý…

Neuvěřitelné až trestuhodné počiny epidemiologů a politiků

Covid-19 je v ČR evidentně sezónní nemocí: přes léto téměř mizí a od konce září akceleruje. Samotný virus SARS-CoV-2 však letní Slunce a jeho záření asi významně neovlivní; důkazem je výskyt covidu-19 i v tropech. Zásadní roli by tedy měla hrát koncentrace virové nálože v uzavřených prostorách, které přes léto mívají otevřená okna ve dne i v noci, ale s nástupem chladu tento režim větrání skončí. Současně platí pravidlo, že čím menší ten uzavřený prostor je, tím koncentrovanější virová nálož v něm vznikne. Epidemiologičtí vědátoři prosazují bezpečné rozestupy 1,5m a respirátory od obchůdků a kaváren až po letiště, stadiony a ski areály, ale jako by zapomněli, který první český pacient skončil na JIP. Byl to snad číšník? Prodavačka v supermarketu? Řidič MHD? Pedagog nebo učitel tance či trenér ve fit centru? Ani náhodou!

Byl jím taxikář!!! Je to i logické, poněvadž právě v malém prostoru kabiny osobního automobilu se lze infikovat vysoce koncentrovanou virovou náloží, a jediný infikovaný zde za několik minut zaručeně nakazí všechny ostatní; takže R zde činí 1 až 4. A tento, při nynější úrovni automobilismu vysoce závažný zdroj epidemie, je epidemiology i médii doslova ignorován… Neuvěřitelné.

Jako poslední těžké pochybení v epidemiologické praxi nutno uvést ministerský zákaz testování osob očkovaných proti covidu-19 i přesto, že mohou – a dokonce s vysokou virovou náloží – nákazu rozšiřovat! (21) Opět neuvěřitelné…

Epilog v podobě noční můry

Zatím jde naštěstí „jenom“ o covid-19… Představa, že by se bacilonosiči stávali i lidé očkovaní např. proti vzteklině, tetanu či klíšťové encefalitidě atp. je sice hrůzostrašná, ale prozatím nereálná. Proč jen prozatím? Poněvadž v posledních 20 letech se podobné „zázraky“ dějí téměř na počkání.

16. listopadu 2002 se v čínské provincii Kuang-tung vyskytl první případ SARS; čili akutního a těžkého onemocnění plic (v podobě cytokinové bouře), Během několika dalších měsíců se nákaza rozšířila do více než 30 zemí (převážně v Asii, ale i v Evropě). Celkem nakazila přes 8000 lidí a přímo způsobila smrt 774 nemocných. V polovině roku 2003 se pomocí efektivních protiepidemických opatření podařilo šíření infekce zastavit. Původce – koronavirus SARS-CoV – prý vznikl tak, že neškodný koronavirus z čínského netopýra zmutoval s virem cibetky, popř. psíka mývalovitého. (22)

V roce 2012 prý zase zmutoval koronavirus egyptského netopýra s virem velblouda a v Arábii se objevil středně-východní respirační syndrom MERS; „chřipka“, opět postihující plíce, a navíc i ledviny. Nemoc trvá dosud; není tak nakažlivá jako SARS, ale má vysokou smrtnost (zhruba 35 %). Do konce února 2020 bylo z celého světa nahlášeno 2 538 případů MERS a 871 úmrtí. (23)

Poté si prý opět zamutoval koronavirus čínského netopýra, tentokrát s virem luskouna a narodil se SARS-CoV-2. Když na Silvestra 2019 Čína oznámila výskyt atypických zápalů plic ve městě Wuchan a poté první případy úmrtí, světová masmédia spustila poplach, a začala nová a dosud bezprecedentní pandemie covid-19. 

Imunolog prof. RNDr. Václav Hořejší, CSc. z Ústavu molekulární genetiky AV ČR však již 1. července 2020 připustil evoluční možnost ještě daleko horší varianty. Například, že by se virus spalniček (s 10x vyšší nakažlivostí než SARS-CoV-2) zkombinoval s virem eboly (která má 50% smrtnost). Následná pohroma by se prý vyrovnala morovým ranám ze středověku… (24)

Závěr je jednoznačný. Nepodniknou-li světové elity vůči takové perspektivě adekvátní opatření, pak si ji skutečně zažijí… Ta první a nejvýznačnější kroky by však měly být politické a dokonce i ideologické...

ZDROJE:

(1) Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

https://www.lidovky.cz/domov/manual-jak-doma-vylezet-covid-klicem-je-odpocinek-tekutiny-a-zachovani-klidu.A201014_202605_ln_domov_lihem

(2) ikoronavirus.eu

http://ikoronavirus.eu/jak-vylezet-lehky-covid-prakticti-lekari-radi-jak-na-samolecbu/

(3) Informace pro pacienty

https://www.svl.cz/informace-pro-pacienty/

(4) Covidpříběh 1

https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764230

(5) Václav Klaus se zotavil z nákazy koronavirem, ukončil pobyt v karanténě

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vaclav-klaus-koronavirus-karantena-ukonceni.A210306_092431_domaci_vlc

(6) Lék na covid-19 existuje už 50 let, tvrdí vakcinolog

https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/lek-na-covid-19-existuje-uz-50-let-tvrdi-cesky-vakcinolog.ecb3c3d3/

(7) Nečekaná pomoc? Zázračná rostlina z Kréty by mohla účinkovat i proti koronaviru, domnívají se vědci

https://www.24zpravy.com/relax/necekana-pomoc-zazracna-rostlina-z-krety-by-mohla-ucinkovat-i-proti-koronaviru-domnivaji-se-vedci/466252-zpravy

(8) Nařízení vlády č. 104/2020 Sb. ze dne 17. března 2020

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2020-104

(9) Ivermektinu věříme, lidé by ale lékaře neměli tlačit, říká primář Rezek

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ivermektinu-verime-lide-by-ale-lekare-nemeli-tlacit-rika-primar-rezek-40353541

(10) Ivermektin bude moci jít do všech lékáren

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ivermektin-bude-moci-jit-do-vsech-lekaren-40353842

(11) Léčba ivermektinem už jen pro vyvolené, lék nedo-stane výjimku ministerstva

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/invermektin-v-cesku-konci-ministerstvo-mu-neda-dalsi-vyjimku.A210729_084938_domaci_hv?zdroj=zpravodaj_hp

(12) V Česku je lék firmy Regeneron. Řekněte si o něj, apeloval Ludvík

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/regeneron-regn-cov2-fakultni-nemocnice-motol-koronavirus-covid-19.A210330_090822_domaci_knn#?utm_source=cerstvezpravy.cz&utm_medium=partner&utm_campaign=cerstvezpravy

(13) Lék na covid za půl miliardy zůstane ve skladech

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lek-na-covid-za-pul-miliardy-ve-skladech-zatim-zustane-reklo-ministerstvo-167298

(14) Léky proti covidu budou pro všechny ohrožené. Dosud byly jen pro seniory

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lek-proti-covidu-19-bamlavinimab-regn-cov2.A211005_142759_domaci_indr

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lek-proti-covidu-19-bamlavinimab-regn-cov2.A211005_142759_domaci_indr

(15) Ministr zdravotnictví půjde před soud. Za urážlivé výroky

https://pravyprostor.cz/ministr-zdravotnictvi-pujde-pred-soud-za-urazlive-vyroky/?fbclid=IwAR05Ydv0VligqDTocIVa7MLGnAoOzcJ61ayvs0HJwNPLKxlr9qWM_TkxyyM

(16) Zdravé Fórum

http://zdraveforum.cz/

(17) COVID-19: Přehled aktuální situace v ČR;

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

(18) Počet úmrtí s covidem přesáhl 31 tisíc, za sobotu přibylo 5736 nakažených

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-19-pandemie-cisla-nakazenych-cesko.A211107_081705_domaci_imat

(19) Oběti autonehod s covidem? Maximálně jednotky, opáčili Blatnému lékaři

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/obeti-autonehod-s-covidem-maximalne-jednotky-opacili-blatnemu-lekari-140723

(20) Gran pasticcio nel rapporto sui decessi. Per l'Iss gran parte dei morti non li ha causati il Covid

https://www.iltempo.it/attualita/2021/10/21/news/rapporto-iss-morti-covid-malattie-patologie-come-influenza-pandemia-disastro-mortalita-bechis-29134543/

(21) Očkované osoby mohou šířit koronavirus, vakcína není dostatečně účinná

https://smis-lab.cz/2021/10/18/ockovane-osoby-mohou-sirit-koronavirus-vakcina-neni-dostatecne-ucinna/

(22) Severe acute respiratory syndrome

https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome

(23) MERS

https://cs.wikipedia.org/wiki/MERS

(24) Imunolog Hořejší: Lidem bych nařídil dál nosit roušky, vláda by měla být tvrdší, uvolňování je příliš rychlé

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/101850/imunolog-horejsi-lidem-bych-naridil-dal-nosit-rousky-vlada-by-mela-byt-tvrdsi-uvolnovani-je-prilis-rychle.html?fbclid=IwAR3b3I5sgAGSQWZFQCUiQf5R43FCHVPTzxSU33oelQQJbEIqwyTSjMPXtWM

Autor: František Stočes | pondělí 15.11.2021 15:31 | karma článku: 24,74 | přečteno: 1143x
  • Další články autora

František Stočes

Současný volební systém do Poslanecké sněmovny je nespravedlivý, škodlivý i absurdní

O komunistech jsme za totáče říkali, že jsou hloupí, a ještě zásadoví! O současné koaliční vládě stran ODS, TOP09, KDU-ČSL, ČPS a STAN to, bohužel, platí možná dvojnásob

18.4.2024 v 11:51 | Karma: 22,56 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

František Stočes

Máme vlastní identitu!

Zatímco u nás se měsíc listopad slavil jako měsíc Velké říjnové socialistické revoluce, v USA se říjen od roku 1964 slaví jako „Národní měsíc družstev“.

5.11.2023 v 14:28 | Karma: 8,36 | Přečteno: 243x | Diskuse| Politika

František Stočes

ČSSD versus Družstevní strana

Tragikomické dějiny ČSSD (založené 1878) dokazují, že jde o ideologicky zcela nevěrohodnou partaj. Zakladateli a vůdci strany byli až do roku 1920 marxisté (Zápotocký, Hybeš, Šmeral). Marxismu se ČSSD zřekla až na sjezdu 1930

4.11.2023 v 13:05 | Karma: 6,26 | Přečteno: 344x | Diskuse| Politika

František Stočes

Ocení prezident Pavel disidenty covidové totality?

Na covid-19 zemřelo (do 14. června 2023) celkem 6 940 000 lidí. Z toho bylo mj. 2 070 000 Evropanů, 1 600 000 Severoameričanů, 121 237 Číňanů (!!!) a 42 491 občanů ČR. (1)(2) Nejzávažnější otázkou je,

29.7.2023 v 17:04 | Karma: 28,13 | Přečteno: 1359x | Diskuse| Politika

František Stočes

Británie je zmatena nevysvětlitelným nárůstem úmrtnosti

Loni, zemřely bez jasného vysvětlení desítky tisíc britských obyvatel navíc, což vyvolalo poplach u britských zdravotníků. Guardian alarmoval o nadměrné úmrtnosti již v lednu a poznamenal,

19.5.2023 v 12:35 | Karma: 31,36 | Přečteno: 1148x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik