Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trestuhodná covidová selhání

Covid-19 je chřipkovou nemocí, která má svůj charakteristický vývoj (progresi). U covidu však při zánětu plic vzniká patologická reakce, tzv. cytokinová bouře, kdy imunitní systém začne ničit zdravé plicní buňky. Virus však nemůže

bezprostředně způsobit zánět plic; musí nejprve překonat slizniční bariéru a buněčnou i specifickou obranu imunitního systému. Takže pokud pacient skončí v nemocnici s covidovým zápalem plic, a dokonce i zemře, pak evidentně jde: a) buď o předchozí selhání pacienta, tzn. porušení léčebného režimu (zásady jsou: upuštění od fyzických aktivit, klid na lůžku, dostatečný spánek a zvýšený příjem tekutin); b) nebo (či současně s a) o pochybnou léčbu (neúčinné léky). Výjimku tvoří nemocní s dysfunkčním imunitním systémem či infikovaní vysokou případně opakovanou virovou náloží. A poněvadž mezi hospitalizovanými s covid-19 přibývají očkovaní pacienti, pak význam předchozích zásad platí i pro ně.

Klíčovou je tedy včasná a účinná léčba počáteční a střední fáze covidu-19; a tento aspekt měl být široce popularizován a aktualizován. Sdružení praktických lékařů již loni v září vypracovalo manuál pro domácí léčbu lehkého a středně těžkého covidu, který měl být denně na titulní straně každého média i aktualizován. Ale média ho buď nepublikovala vůbec nebo ho zveřejnila jako placený článek! (1) Na webu ikoronavirus.eu (měl by náležet Min. zdrav.) byly původní foto a titulek „Jak vyležet lehký… covid“ (2), ale po kliknutí „vtipně“ naskočily erotické stránky… Poslední a kvalitní manuál se pod názvem „INFORMACE PRO PACIENTY“ (3) objevil na webu Společnosti všeobecného lékařství ČLS JEP; pokud však jde o domácí léčbu (tedy o onu počáteční a střední fázi covidu), rozhodně není kompletní.

Ignorování léčebných zásad končí tragicky: „No, prodělal jsem to teď a žádná sláva to nebyla. Nejprve nic zvláštního, jen mi na to nezabíral ani Paragrippe, ani Oscillococinum. Pak to vypadalo, že je po všem, jen jsem začal trochu pokašlávat. Karanténa skončila – tak hurá ven se trochu protáhnout. Byl to šok – dal jsem si okruh lesem asi 3,5 km a šel jsem to hodinu a půl. Hlava se mi točila a každou chvíli jsem hledal, kam si sednout – neměl jsem kyslík. Byl to zápal plic, jak dělo. Kolega z práce mi pověděl o svém kamarádovi – který byl mladší, jak já a měl to samé a ve stejnou dobu. Já však svoji pozemskou pouť ještě neukončil... (4)

Nepochopitelné až kriminální aspekty dosavadní léčby covidu-19

Lékaři pacientům v počáteční a střední fázi covidu-19 předepisují léky jako při tradiční chřipce, ale vůbec se nezkoumá, které z těchto léků skutečně léčí, a které pouze tlumí symptomy, a zda neexistují i další možnosti. Dokonce i v posledním zmíněním manuálu (3) se k „léčbě symptomů“ doporučují paralen, ibalgin nebo aspirin. Opravdu všechny tři hubí virus? Osobně znám 2 případy (50 a 60 let), léčené ibalginem a paralenem a oba skončili v nemocnici.

Kauza isoprinosine Působivý důkaz poskytl 80. letý exprezident V. Klaus: poté co mu po vyšetření s diagnózou covidu-19 v Ústřední vojenské nemocnici byla doporučena hospitalizace, Klaus poděkoval a odešel domů. Léčil se aspirinem a isoprinosinem, a za týden byl zdravý…  „Bedlivý“ novinář pak „připomenul“ že, „Lék isoprinosine.... je však podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) dostupný jen na lékařský předpis. Standardně se užívá k léčbě deficitů imunitního systému…“ (5) Takže V. Klaus se vlastně vyléčil pokoutně…  V době pandemie prostě neuvěřitelné!

Antivirotikem isoprinosine se již 50 let léčí virový pásový opar. V souvislosti s covidem ho na sobě a svém synovi úspěšně vyzkoušel vakcinolog Jiří Beran – a oba se z covidu-19 vyléčili. Poté ho lékařka v Litovli aplikovala v místním domově pro seniory dvaceti pacientům s covid-19 a účinky byly opět působivé. „Ti lidé byli ve věku 87 až 94 let. Dalo se počítat s tím, že zemřou. Lék začali užívat a z těch dvaceti sice muselo být sedm hospitalizováno pro zápal plic, ale všichni se do domova důchodců vrátili živí a zdraví,“ uvedl Beran. (6)

Vůči isoprinosinu se logicky namítá, že je ve fázi cytokinové bouře kontraproduktivní, neboť zde je nutné imunitu naopak potlačit, takže se nasazují kortikoidy (dexametazon). I toto však zřejmě platí jen u pacientů s normální imunitou. Ale zejména u starých lidí s imunitním deficitem – viz Litovel – je to spíše naopak. Vysoce funkční by tedy měl být isoprinosin v počáteční a střední fázi covidu-19 a zejména u pacientů se sníženou imunitou (tzn. seniorů apod.)! Někteří praktičtí lékaři jím covid-19 „ilegálně“ léčí... „V dané situaci se mi jeví jako nejlepší isoprinosin, který zvyšuje buněčnou imunitu...“ uvedl praktický lékař Radoslav Svoboda A dodal „...nicméně v současné době, bohužel, není na trhu.“ (7) Farmaceutické firmy ho však jako lék proti covidu nemají zájem testovat, neboť lék již pozbyl licenci; a zisk by se bez ohledu na náklady rozdělil mezi všechny výrobce... Ať tak či onak, Ministerstvo zdravotnictví praktickým lékařům isoprinosin pro léčbu covidu-19 neuvolnilo. Zajímavou informací přitom je, že vládní nařízení č. 104/2020 Sb. ze dne 17. března 2020 zařadilo isoprinosin mezi léky, které se nesmějí vyvážet z ČR… (8)

Kauza ivermektin Jako další a levný lék na covid-19 se ukázal ivermektin, používaný standartně na odčervování zejména zvířat; ale který vykazuje i anti-virové účinky. Byl testován v brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny a primář Michal Rezek uvedl: „Naše zkušenosti rozhodně nebyly negativní…“ (9) Takže pokud ivermektin fungoval u hospitalizovaných pacientů, pak by o to cennější měla být jeho aplikace v počátečních fázích covidu. Nicméně po nadějných titulcíchIvermektinu věříme, lidé by ale lékaře neměli tlačit, říká primář Rezek“ a „Ivermektin bude moci jít do všech lékáren“ (10) následovala Jobova zpráva: „Léčba ivermektinem už jen pro vyvolené, lék nedostane výjimku ministerstva“! Léku Huvemec, který obsahuje ivermektin totiž v srpnu 2021 skončila expirace i výjimka od ministerstva zdravotnictví pro jeho užívání a distribuci. „A další mu ministerstvo nevydá. Lék se proto bude moci dovážet jen výjimečně pro jednotlivé pacienty a stovky balení možná skončí ve spalovně.“ (11) Tak neblahé jsou osudy levných léků proti covidu-19, potažmo i osudy pacientů řízené českým Ministerstvem zdravotnictví.

Každopádně zůstává záhadou, proč isoprinosin a ivermektin nebyly dány k dispozici praktickým lékařům, kteří znají jak jejich vedlejší účinky a kontraindikace, tak zdravotní stav svých pacientů. Praktici by je dle svého uvážení aplikovali a po nějakém čase by informovali o svých zkušenostech. Rovněž chybí úvahy, zda by se nepředešlo mnoha hospitalizacím, kdyby bylo praktickým lékařům umožněno v určité fázi domácí léčby covidu-19 (bezprostředně po přechodu zvýšené teploty v horečku a při symptomatickém kašli) nasadit (třeba i v menších dávkách) dexametazon, případně jiný kortikoid; což by při klasické chřipce bylo naopak zcela kontraproduktivní.

Regn-Cov2 – koktail protilátek za 60 000 korun Existují však i léky mnohonásobně dražší… „V Česku je lék firmy Regeneron. Řekněte si o něj, apeloval Ludvík“, hlásá senzační titulek z 30. března 2021 (12) Tento lék s názvem Regn-Cov2 „…má zamezit těžkému průběhu nemoci u rizikových osob a léčil se jím třeba bývalý prezident USA Donald Trump. Ve Fakultní nemocnici Motol jej již dostal první pacient a další by měli následovat.“ Medikace stojí šedesát tisíc korun, je plně hrazena zdravotní pojišťovnou. Další titulek z 15. června však sděluje, že „Lék na covid za půl miliardy zůstane ve skladech.“ (13) Infúze tohoto protilátkového koktailu se navíc musí provést ideálně ještě před objevením příznaků a nejpozději do sedmi až deseti dnů poté. Informace z 5. října 2021 vyzývá, že „Aplikovat protilátkové léky může přes 80 nemocnic, které mají urgentní příjem. Denně pro ně přicházejí jen jednotky pacientů, v zásobě jsou přitom desetitisíce dávek.“ (15) Přitom lék tohoto typu i ceny by měl být operativně nasazen pro léčbu rizikových pacientů, zejména s deficitem imunity; drtivé většině zemřelých z této skupiny však podán nebyl…

Dostupnost Regn-Cov2 se již zlepšila, nicméně aplikovat ho v době pandemie (při počtu 10 000 nových nakažených denně) všem infikovaným (zvláště, když mezi nemocnými narůstá počet vakcinovaných) je nemožné a nesmyslné (zejména u nakažených – ale jinak zdravých – dětí a mládeže) již ekonomicky; zvláště s ohledem na alternativu včasné, účinné a laciné léčby aspirinem a isoprinosinem, popř. ivermektinem.

Neserióznost léčby covidu-19 bude zřejmě a konečně řešit i soud, a do boje za nešťastné pacienty se pustila mj. advokátka Jana Zwyrtek Hamplová: „Politikové… nám rok a půl zatajovali a nadále zatajují možnost včasné léčby Covidu u našich praktických lékařů! Podle mého názoru, který budu s kolegy diskutovat, by za to neléčení očkovaných i neočkovaných v prvním stadiu nemoci měl někdo stanout před soudem. Nemůžeme se divit, že lidé končí v nemocnicích, a často na JIP, když nedostali včas své léky. Ne proto, že o tom rozhodli praktičtí lékaři, ale že o tom rozhodli politikové. Nevím, zda nám dochází, co je v této větě obsaženo za hrůzu.“ (15)

Pochybné až trestuhodné covidové statistiky

Vzhledem k tomu, že v českém i zahraničním zdravotnictví funguje spousta privátních subjektů, pak existuje přirozené riziko střetu jejich podnikatelských zájmů s reálnými zdravotními potřebami, včetně rizika řešení tohoto střetu nemorální či dokonce nelegální praxí. K tomu přistupuje i riziko politické: když vláda např. nakoupí obrovské množství vakcín (za jejichž eventuální škodlivé vedlejší účinky výrobce odmítne zodpovědnost), a tyto vakcíny by se nespotřebovaly, tak se vystaví oprávněné kritice opozice i občanů potažmo voličů. Problémem je, že v ČR navíc selhává i politická opozice, a dokonce i masmédia. Jako jediný skutečně opoziční, alternativní a seriózní subjekt se jeví Zdravé Fórum, občanská platforma složená mj. z mnoha renomovaných zdravotníků (16)

„Statistika nuda je… “Mnohá z uváděných epidemiologických dat jsou natolik neúplná, že budí podezření z úmyslné manipulace. Již samotné denní, týdenní a měsíční grafy o celkovém počtu nakažených covidem jsou zkreslené, poněvadž současně neobsahují graf o celkovém počtu testů provedených v daném období (17) Dochází i k informačnímu šumu v tom smyslu, že média  uvádějí, že např. 6. listopadu 2021 přibylo 5736 nakažených (18), naproti tomu web MZ uvádí sice stejné číslo, ale v grafu nazvaném „Denní přehled počtu osob s nově prokázaným onemocněním COVID-19 dle hlášení krajských hygienických stanic a laboratoří“ A vzhledem k tomu, že mezi infikovaným (ale bezpříznakovým) dítětem a nakaženým starcem s horečkou a dusivým kašlem je značný rozdíl, mají v tomto případě pravdu novináři…

Podobný rozpor panuje i u zemřelých. V grafu Úmrtí (s celkovým počtem 31 022 nebožtíků) web ministerstva uvádí, že, „Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID-19… zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID-19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni.“  Což glosoval již ministr Blatný slovy „Když vykazujeme každého, kdo zemře na autonehodu a má covid, jako člověka, který zemřel na covid, tak v ten den máme kolem 150 mrtvých,“ a upřesnil, že pouze třetina vykázaných zemřelých na covid zemřela skutečně na toto onemocnění. (19) Takže pokud by se realizovala předchozí účinná domácí léčba, pak by se strašák covid-19 změnil na běžnou chřipku.

Epidemie, nebo spíše zdravotní a penzijní „reforma“ dle „doktora“ Mengeleho? V Itálii se objevila šokující informace, která česká masmédia kupodivu nezaujala… Po roce a půl epidemie vyhodnotil tamější Národní zdravotní ústav (ISS) dle statistického vzorku lékařských záznamů skutečné příčiny smrti u oficiálně 130 468 obětí dosud zemřelých na covid-19; a výpočet je neuvěřitelný: Samotný virus SARS-CoV-2 by měl být příčinou smrti pouze u 3 783 (tzn. 2,9 %) nemocných! (20) U ostatních oběti tzn. celých 97,1 %, lze předpokládat současně postižení 1-5 vážnými chorobami, s nimiž měli pacienti v boji s covidem radikálně sníženou šanci. Celých 67,7 % by mělo mít současně více než tři závažné nemoci a 18 % alespoň dvě. 

Z přidružených nemocí u 130 468 Italů oficiálně zesnulých na covid-19 lze dle ISS statisticky předpokládat: u 65,8 % hypertenzi (vysoký krevní tlak) u 29,3 % diabetes, u 28 % ischemickou srdeční chorobu, 24,8 % fibrilaci srdečních síní, u 23,5 % demenci,  u 17,4 % další plicní nemoc, u 16,3 % rakovinu (v posledních 5 letech); u 15,7 % srdeční selhání, u více než 10% obezitu, u více než10% cévní mozkovou příhodu a u dalších (v nižších procentech) problémy s játry, dialýzu ledvin a autoimunitní onemocnění.

Tím, že na covid-19 umírají v drtivé většině komorbidní pacienti a důchodci, se pandemie této nemoci stala pro privátní penzijní a zdravotní pojišťovny doslova finanční injekcí. Nemocnice, přeplněné covidovými pacienty, za které dostávají příplatky, „prosperují“ rovněž. Jaká dramata – zvláště za situace, kdy covid-19 pozitivně testovaný rovná se covid-19 nemocný – se za jejich zdmi asi odehrávala, si lze jen domýšlet. Osobně znám veselého pracujícího důchodce, podporujícího po práci místní trafikantku konzumací zdejší vodky, který skončil v nemocnici; údajně s játry. Krátce poté následovalo info, že už není v nemocnici, ale v blázinci. Po 2 měsících jsem ho potkal: pobledlý, pohublý, málomluvný, ale živý…

Neuvěřitelné až trestuhodné počiny epidemiologů a politiků

Covid-19 je v ČR evidentně sezónní nemocí: přes léto téměř mizí a od konce září akceleruje. Samotný virus SARS-CoV-2 však letní Slunce a jeho záření asi významně neovlivní; důkazem je výskyt covidu-19 i v tropech. Zásadní roli by tedy měla hrát koncentrace virové nálože v uzavřených prostorách, které přes léto mívají otevřená okna ve dne i v noci, ale s nástupem chladu tento režim větrání skončí. Současně platí pravidlo, že čím menší ten uzavřený prostor je, tím koncentrovanější virová nálož v něm vznikne. Epidemiologičtí vědátoři prosazují bezpečné rozestupy 1,5m a respirátory od obchůdků a kaváren až po letiště, stadiony a ski areály, ale jako by zapomněli, který první český pacient skončil na JIP. Byl to snad číšník? Prodavačka v supermarketu? Řidič MHD? Pedagog nebo učitel tance či trenér ve fit centru? Ani náhodou!

Byl jím taxikář!!! Je to i logické, poněvadž právě v malém prostoru kabiny osobního automobilu se lze infikovat vysoce koncentrovanou virovou náloží, a jediný infikovaný zde za několik minut zaručeně nakazí všechny ostatní; takže R zde činí 1 až 4. A tento, při nynější úrovni automobilismu vysoce závažný zdroj epidemie, je epidemiology i médii doslova ignorován… Neuvěřitelné.

Jako poslední těžké pochybení v epidemiologické praxi nutno uvést ministerský zákaz testování osob očkovaných proti covidu-19 i přesto, že mohou – a dokonce s vysokou virovou náloží – nákazu rozšiřovat! (21) Opět neuvěřitelné…

Epilog v podobě noční můry

Zatím jde naštěstí „jenom“ o covid-19… Představa, že by se bacilonosiči stávali i lidé očkovaní např. proti vzteklině, tetanu či klíšťové encefalitidě atp. je sice hrůzostrašná, ale prozatím nereálná. Proč jen prozatím? Poněvadž v posledních 20 letech se podobné „zázraky“ dějí téměř na počkání.

16. listopadu 2002 se v čínské provincii Kuang-tung vyskytl první případ SARS; čili akutního a těžkého onemocnění plic (v podobě cytokinové bouře), Během několika dalších měsíců se nákaza rozšířila do více než 30 zemí (převážně v Asii, ale i v Evropě). Celkem nakazila přes 8000 lidí a přímo způsobila smrt 774 nemocných. V polovině roku 2003 se pomocí efektivních protiepidemických opatření podařilo šíření infekce zastavit. Původce – koronavirus SARS-CoV – prý vznikl tak, že neškodný koronavirus z čínského netopýra zmutoval s virem cibetky, popř. psíka mývalovitého. (22)

V roce 2012 prý zase zmutoval koronavirus egyptského netopýra s virem velblouda a v Arábii se objevil středně-východní respirační syndrom MERS; „chřipka“, opět postihující plíce, a navíc i ledviny. Nemoc trvá dosud; není tak nakažlivá jako SARS, ale má vysokou smrtnost (zhruba 35 %). Do konce února 2020 bylo z celého světa nahlášeno 2 538 případů MERS a 871 úmrtí. (23)

Poté si prý opět zamutoval koronavirus čínského netopýra, tentokrát s virem luskouna a narodil se SARS-CoV-2. Když na Silvestra 2019 Čína oznámila výskyt atypických zápalů plic ve městě Wuchan a poté první případy úmrtí, světová masmédia spustila poplach, a začala nová a dosud bezprecedentní pandemie covid-19. 

Imunolog prof. RNDr. Václav Hořejší, CSc. z Ústavu molekulární genetiky AV ČR však již 1. července 2020 připustil evoluční možnost ještě daleko horší varianty. Například, že by se virus spalniček (s 10x vyšší nakažlivostí než SARS-CoV-2) zkombinoval s virem eboly (která má 50% smrtnost). Následná pohroma by se prý vyrovnala morovým ranám ze středověku… (24)

Závěr je jednoznačný. Nepodniknou-li světové elity vůči takové perspektivě adekvátní opatření, pak si ji skutečně zažijí… Ta první a nejvýznačnější kroky by však měly být politické a dokonce i ideologické...

ZDROJE:

(1) Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

https://www.lidovky.cz/domov/manual-jak-doma-vylezet-covid-klicem-je-odpocinek-tekutiny-a-zachovani-klidu.A201014_202605_ln_domov_lihem

(2) ikoronavirus.eu

http://ikoronavirus.eu/jak-vylezet-lehky-covid-prakticti-lekari-radi-jak-na-samolecbu/

(3) Informace pro pacienty

https://www.svl.cz/informace-pro-pacienty/

(4) Covidpříběh 1

https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764230

(5) Václav Klaus se zotavil z nákazy koronavirem, ukončil pobyt v karanténě

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vaclav-klaus-koronavirus-karantena-ukonceni.A210306_092431_domaci_vlc

(6) Lék na covid-19 existuje už 50 let, tvrdí vakcinolog

https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/lek-na-covid-19-existuje-uz-50-let-tvrdi-cesky-vakcinolog.ecb3c3d3/

(7) Nečekaná pomoc? Zázračná rostlina z Kréty by mohla účinkovat i proti koronaviru, domnívají se vědci

https://www.24zpravy.com/relax/necekana-pomoc-zazracna-rostlina-z-krety-by-mohla-ucinkovat-i-proti-koronaviru-domnivaji-se-vedci/466252-zpravy

(8) Nařízení vlády č. 104/2020 Sb. ze dne 17. března 2020

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2020-104

(9) Ivermektinu věříme, lidé by ale lékaře neměli tlačit, říká primář Rezek

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ivermektinu-verime-lide-by-ale-lekare-nemeli-tlacit-rika-primar-rezek-40353541

(10) Ivermektin bude moci jít do všech lékáren

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ivermektin-bude-moci-jit-do-vsech-lekaren-40353842

(11) Léčba ivermektinem už jen pro vyvolené, lék nedo-stane výjimku ministerstva

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/invermektin-v-cesku-konci-ministerstvo-mu-neda-dalsi-vyjimku.A210729_084938_domaci_hv?zdroj=zpravodaj_hp

(12) V Česku je lék firmy Regeneron. Řekněte si o něj, apeloval Ludvík

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/regeneron-regn-cov2-fakultni-nemocnice-motol-koronavirus-covid-19.A210330_090822_domaci_knn#?utm_source=cerstvezpravy.cz&utm_medium=partner&utm_campaign=cerstvezpravy

(13) Lék na covid za půl miliardy zůstane ve skladech

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lek-na-covid-za-pul-miliardy-ve-skladech-zatim-zustane-reklo-ministerstvo-167298

(14) Léky proti covidu budou pro všechny ohrožené. Dosud byly jen pro seniory

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lek-proti-covidu-19-bamlavinimab-regn-cov2.A211005_142759_domaci_indr

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lek-proti-covidu-19-bamlavinimab-regn-cov2.A211005_142759_domaci_indr

(15) Ministr zdravotnictví půjde před soud. Za urážlivé výroky

https://pravyprostor.cz/ministr-zdravotnictvi-pujde-pred-soud-za-urazlive-vyroky/?fbclid=IwAR05Ydv0VligqDTocIVa7MLGnAoOzcJ61ayvs0HJwNPLKxlr9qWM_TkxyyM

(16) Zdravé Fórum

http://zdraveforum.cz/

(17) COVID-19: Přehled aktuální situace v ČR;

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

(18) Počet úmrtí s covidem přesáhl 31 tisíc, za sobotu přibylo 5736 nakažených

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-19-pandemie-cisla-nakazenych-cesko.A211107_081705_domaci_imat

(19) Oběti autonehod s covidem? Maximálně jednotky, opáčili Blatnému lékaři

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/obeti-autonehod-s-covidem-maximalne-jednotky-opacili-blatnemu-lekari-140723

(20) Gran pasticcio nel rapporto sui decessi. Per l'Iss gran parte dei morti non li ha causati il Covid

https://www.iltempo.it/attualita/2021/10/21/news/rapporto-iss-morti-covid-malattie-patologie-come-influenza-pandemia-disastro-mortalita-bechis-29134543/

(21) Očkované osoby mohou šířit koronavirus, vakcína není dostatečně účinná

https://smis-lab.cz/2021/10/18/ockovane-osoby-mohou-sirit-koronavirus-vakcina-neni-dostatecne-ucinna/

(22) Severe acute respiratory syndrome

https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome

(23) MERS

https://cs.wikipedia.org/wiki/MERS

(24) Imunolog Hořejší: Lidem bych nařídil dál nosit roušky, vláda by měla být tvrdší, uvolňování je příliš rychlé

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/101850/imunolog-horejsi-lidem-bych-naridil-dal-nosit-rousky-vlada-by-mela-byt-tvrdsi-uvolnovani-je-prilis-rychle.html?fbclid=IwAR3b3I5sgAGSQWZFQCUiQf5R43FCHVPTzxSU33oelQQJbEIqwyTSjMPXtWM

Autor: František Stočes | pondělí 15.11.2021 15:31 | karma článku: 24,74 | přečteno: 1143x
  • Další články autora

František Stočes

Současný volební systém do Poslanecké sněmovny je nespravedlivý, škodlivý i absurdní

O komunistech jsme za totáče říkali, že jsou hloupí, a ještě zásadoví! O současné koaliční vládě stran ODS, TOP09, KDU-ČSL, ČPS a STAN to, bohužel, platí možná dvojnásob

18.4.2024 v 11:51 | Karma: 22,56 | Přečteno: 662x | Diskuse| Politika

František Stočes

Máme vlastní identitu!

Zatímco u nás se měsíc listopad slavil jako měsíc Velké říjnové socialistické revoluce, v USA se říjen od roku 1964 slaví jako „Národní měsíc družstev“.

5.11.2023 v 14:28 | Karma: 8,36 | Přečteno: 243x | Diskuse| Politika

František Stočes

ČSSD versus Družstevní strana

Tragikomické dějiny ČSSD (založené 1878) dokazují, že jde o ideologicky zcela nevěrohodnou partaj. Zakladateli a vůdci strany byli až do roku 1920 marxisté (Zápotocký, Hybeš, Šmeral). Marxismu se ČSSD zřekla až na sjezdu 1930

4.11.2023 v 13:05 | Karma: 6,26 | Přečteno: 344x | Diskuse| Politika

František Stočes

Ocení prezident Pavel disidenty covidové totality?

Na covid-19 zemřelo (do 14. června 2023) celkem 6 940 000 lidí. Z toho bylo mj. 2 070 000 Evropanů, 1 600 000 Severoameričanů, 121 237 Číňanů (!!!) a 42 491 občanů ČR. (1)(2) Nejzávažnější otázkou je,

29.7.2023 v 17:04 | Karma: 28,13 | Přečteno: 1357x | Diskuse| Politika

František Stočes

Británie je zmatena nevysvětlitelným nárůstem úmrtnosti

Loni, zemřely bez jasného vysvětlení desítky tisíc britských obyvatel navíc, což vyvolalo poplach u britských zdravotníků. Guardian alarmoval o nadměrné úmrtnosti již v lednu a poznamenal,

19.5.2023 v 12:35 | Karma: 31,36 | Přečteno: 1148x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik